Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Στο DNA της Ευρωπαϊκής Πίστης η συνεχής εξέλιξη!

Το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού στον ασφαλιστικό κλάδο μπορεί να μην είναι μια εντελώς καινούργια υπόθεση, η πανδημία όμως επιτάχυνε σχετικές διαδικασίες.

Έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, για την Ευρωπαϊκή Πίστη η συνεχής εξέλιξη αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και η δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών συστημάτων αποτελούν μια διαρκή επένδυση με πολλαπλά οφέλη.

Με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία η Εταιρία συμβάλλει στη διευκόλυνση του έργου του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, δημιουργεί προστιθέμενη αξία στους Ασφαλισμένους της και αποδεικνύει πως είναι ένας Οργανισμός που αναπτύσσεται ραγδαία, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ευκολίες με ένα «κλικ» για τους Ασφαλισμένους

My Portal

Οι ασφαλισμένοι της Ευρωπαϊκής Πίστης έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το νέο εργαλείο προσωποποιημένων υπηρεσιών My Portal και να ενημερώνονται άμεσα, εύκολα και απλά για μια σειρά από ενέργειες που αφορούν στο Ασφαλιστήριο Συμβόλαιό τους και στις συναλλαγές τους με την Εταιρία.

Μέσω κινητού, tablet ή του προσωπικού τους Η/Υ οι πελάτες της Ευρωπαϊκής Πίστης μπορούν να πραγματοποιούν μια σειρά ενεργειών όπως:

  • Διαχείριση συμβολαίου, πληρωμή ασφαλίστρου, διαχείριση πάγιας εντολής και παραλαβή εγγράφων που συνδέονται με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο
  • Υποβολή και παρακολούθηση του αιτήματος αναγγελίας αποζημίωσης
  • Εύρεση συνεργαζόμενων συνεργείων και συμβεβλημένων νοσοκομείων
  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέα προϊόντα, καθώς και αναβάθμιση υφιστάμενων πακέτων συμβολαίου
  • Έκδοση του προγράμματος επιβράβευσης «Ασφαλιστικός Γονέας»
  • Άμεση απευθείας online επικοινωνία με εκπρόσωπο του τμήματος εξυπηρέτησης

Online Pay

Μέσω της πλατφόρμας OnlinePay ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα εξόφλησης του συμβολαίου του όλο το 24ωρο με τη χρήση οποιασδήποτε χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας Visa και MasterCard, ή με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καμία επιβάρυνση, εύκολα, γρήγορα και σε ασφαλές περιβάλλον.

Online Θυρίδα

Με την υπηρεσία «Online Θυρίδα», οι πελάτες της Εταιρίας μπορούν να παραλαμβάνουν και να αποθηκεύουν ηλεκτρονικά τα έγγραφά τους με ασφάλεια και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Car Total

Η Εταιρία, κάνει την εξυπηρέτηση Οδικής Βοήθειας και Φροντίδας Ατυχήματος πιο “smart”.

Μέσω της εφαρμογής Car Total, παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους οδηγούς να ενημερώσουν για την ακριβή τοποθεσία τους με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς τηλεφωνική κλήση.

Η ενημέρωση της εφαρμογής με τα στοιχεία ενός συμβολαίου μπορεί να γίνει απλά «σκανάροντας» το QR Code.

Σημειώνεται επίσης πως με την εφαρμογή SMS Vehicle Tracking Mondial ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το όχημα βοήθειας που τον πλησιάζει για να τον εξυπηρετήσει!

Δίπλα στους Συνεργάτες

Η Εταιρία διευκολύνει και το έργο του Δικτύου Πωλήσεων, με τη συνεχή παροχή καινοτόμων εργαλείων όπως η εφαρμογή Viva Wallet POS, που πρώτη η Εταιρία εισήγαγε στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής μπορεί πλέον να δέχεται τις πληρωμές των πελατών μέσω κινητού, λειτουργώντας ως POS της Εταιρίας. Η εφαρμογή παρέχει άμεση εξυπηρέτηση, οικονομία χρόνου, ασφάλεια στις συναλλαγές με δυνατότητα πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου με Google Pay, Apple Pay και Apple watch, αντί πιστωτικής κάρτας.

Επίσης, μέσω της διαδικτυακής πύλης MyPolicy, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές μπορούν να ενημερωθούν για τα χαρτοφυλάκιά τους, να τιμολογήσουν τις προσφερόμενες καλύψεις στους πελάτες τους και να χρησιμοποιήσουν το πλούσιο υλικό που τους παρέχεται για τις εργασίες τους.

Αναβάθμιση σε Ψηφιακή Ενημέρωση και Social Media

Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Πίστης διευρύνονται και στον τομέα της ψηφιακής ενημέρωσης, ενισχύοντας την εμπειρία του χρήστη.

Τελευταία προσθήκη αποτελεί το blog της Εταιρίας, στο οποίο, μέσα από ένα φιλικό και μοντέρνο περιβάλλον, ο επισκέπτης μπορεί να βρει χρήσιμες συμβουλές για επίκαιρα θέματα ασφάλισης, για την ευεξία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Παράλληλα, η Εταιρία ενισχύει την παρουσία της στα social media (Facebook, Instagram), δημιουργώντας ένα σύγχρονο διαδραστικό περιβάλλον για τους πελάτες και το ευρύτερο κοινό.

Επιπλέον, ιδιαίτερη απήχηση έχουν και τα animated promotional video που δημιουργεί η Εταιρία. Στόχος είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και η εξοικείωσή του με την έννοια της ασφάλισης, αλλά και η διευκόλυνση του έργου του Δικτύου Πωλήσεων της Εταιρίας.

Διαδικτυακές Συναντήσεις και Ψυχαγωγία

Και αν η πανδημία απομάκρυνε πολλούς από εμάς, η Ευρωπαϊκή Πίστη έδειξε τον δρόμο πως κανείς δεν είναι μόνος.

Οι Συνεργάτες της Εταιρίας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα με σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας, απόρροια του ψηφιακού μετασχηματισμού που πραγματοποιείται.

Η Εταιρία πραγματοποιεί τις καθιερωμένες συναντήσεις των Συνεργατών με Τηλε-συνέδρια μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, ενώ άξιο αναφοράς είναι και η διαδικτυακή συναυλία που πραγματοποιήθηκε για το Δίκτυο Πωλήσεων και το Ανθρώπινο Δυναμικό. Σε μια πρωτοποριακή ενέργεια για τα ελληνικά δεδομένα, πάνω από 3.000 άτομα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αγαπημένους καλλιτέχνες Μιχάλη Χατζηγιάννη και Μελίνα Ασλανίδου, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn.

Η αναγνώριση

Τα παραπάνω είναι λίγες μόνο από τις πρωτοβουλίες της στρατηγικής που χαράσσει η Εταιρία για το «ψηφιακό μέλλον».

Η αναγνώριση όμως είναι ήδη εδώ!

Το europaikipisti.gr βραβεύτηκε, στο πλαίσιο των Impact BITE Awards 2021, στην κατηγορία «Αυτοματοποίηση & Υποστήριξη Πωλήσεων/Μάρκετινγκ», ενώ απέσπασε και το Bronze βραβείο στον κορυφαίο θεσμό Ermis Awards.

Το «ταξίδι» του ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεχίζεται και το μέλλον αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό!

Για την Ευρωπαϊκή Πίστη η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και η δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών συστημάτων αποτελούν μία επένδυση, η οποία συμβάλει στη διευκόλυνση του έργου του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, δημιουργεί προστιθέμενη αξία στους Ασφαλισμένους της και αποδεικνύει πως είναι ένας Οργανισμός που αναπτύσσεται ραγδαία, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*