Ομαδική Ασφάλιση: Το προσωπικό του Σκλαβενίτη ασφαλίζει η Safe Plus

Tην ασφαλιστική διαμεσολάβηση του Ομαδικού Συμβολαίου Υγείας και Ζωής της εταιρείας της γνωστής αλυσίδας σουπερμαρκετ Σκλαβενίτης («ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.») ανέλαβε η Safe Plus Πράκτορες Ασφαλίσεων, μια ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες Eurolife FFH, Generali και Εθνική.

Σύμφωνα με τη σχετική εταιρική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος έγινε με τη συνεργασία και την υποστήριξη των στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της ασφαλιζόμενης εταιρείας, τα οποία και ευχαριστεί θερμά.

Η Safe Plus, έχοντας πλήρη επίγνωση του μεγέθους της ευθύνης που ανέλαβε, διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, των Εργαζομένων της, αλλά και του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης που υπηρετεί.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ομαδικό συμβόλαιο αν αναλογιστεί κανείς πως ο Όμιλος Σκλαβενίτη διαθέτει 500 Καταστήματα (469 λιανικής και 13 χονδρικής στην Ελλάδα και 18 λιανικής στην Κύπρο), εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 512.000 Πελάτες καθημερινά και απασχολεί 32.000 Εργαζομένους. Ο κύκλος εργασιών του, το 2019, ανήλθε στα 3,28 δισ. ευρώ.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Πρόκειται για μια συμφωνία που ανανεώνει τις σχέσεις εμπιστοσύνης που είχαν δημιουργηθεί με προγενέστερο – παρόμοιο συμβόλαιο ασφάλισης (από τα τέλη του 2019) επιπρόσθετα της υπάρχουσας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σε μια εποχή που έντονες είναι οι προσπάθειες για ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης στη κοινωνία και τους πολίτες.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνουν άνθρωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, μπορεί να υπήρξαν πιέσεις στις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας και της ευρύτερης δυστοκίας στην κάλυψη των υποχρεώσεων τους (όπως πχ και σε ομαδικά προγράμματα ασφάλισης) το τελευταίο διάστημα, τα οφέλη όμως είναι πολλαπλά. Και για εργοδότες και για εργαζόμενους:

-Ενισχύεται το προφίλ του εργοδότη και της εταιρείας με την παροχή ανταγωνιστικού πακέτου ανταμοιβών

-Δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές

-Αποτελεί έξτρα κίνητρο για αύξηση της παραγωγικότητας από τους εργαζόμενους

-Προστατεύεται το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των οικογενειών τους, σε περίπτωση ενός απρόσμενου και ατυχούς συμβάντος για τον εργαζόμενο

-Υπάρχουν φορολογικά οφέλη

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*