Ναυτασφαλίσεις: Η άνοδος στα ασφάλιστρα και άλλα 3 κρίσιμα σημεία

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για το σύνολο του 2021 όσον αφορά την ανάπτυξη στις ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες (εκτός από τα P&I).  Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, έρχεται σε συνέχεια της αύξησης κατά 6,1% στα παγκόσμια ασφάλιστρα ναυτιλίας το 2020, σε σχέση με το 2019, φτάνοντας τα 30 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Διεθνής Ένωση Ναυτικών Ασφαλίσεων (IUMI) δημοσίευσε στις 16 Νοεμβρίου την ανάλυσή της για το 2021 σχετικά την παγκόσμια αγορά ναυτιλιακών ασφαλίσεων – γνωστή ως Έκθεση Στατιστικής της IUMI.

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά στατιστικών δεδομένων από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων της IUMI, για να παρέχει μια εικόνα της αγοράς ναυτιλιακών ασφαλίσεων στο πλαίσιο του παγκόσμιου εμπορίου και της ναυτιλίας.

Για το δεύτερο έτος, η IUMI Stats περιέχει επίσης ανάλυση από τη βάση δεδομένων βασικών αξιώσεων, η οποία τώρα περιλαμβάνει 9.000 αρχεία απαιτήσεων που ανέρχονται σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και αφορούν μεγάλες ζημιές.

Άλλα βασικά σημεία

–  Ο τομέας του hull αυξήθηκε κατά 6% το 2020 και τα παγκόσμια ασφάλιστρα έφθασαν τα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Είναι σημαντικό ότι το χάσμα μεταξύ των παγκόσμιων πριμοδοτήσεων και της παγκόσμιας χωρητικότητας είχε αρχίσει να μειώνεται. Ωστόσο, η οποιαδήποτε ανάκαμψη είχε ξεκινήσει από μια πολύ χαμηλή βάση και η επιστροφή σε πιο φυσιολογικά επίπεδα ναυτιλιακής δραστηριότητας είναι πιθανό να αυξήσει τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα συχνότητας αξιώσεων.

– Όπως και στον τομέα του hull, o τομέας του cargo επέστρεψε επίσης σε break even position το 2020, έχοντας επιτύχει αύξηση 5,9% στα παγκόσμια ασφάλιστρα φτάνοντας τα 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

– Ένα ράλι της τιμής του πετρελαίου ανέτρεψε τις τύχες του κλάδου υπεράκτιων ασφαλίσεων ενέργειας το 2020 για να σταματήσει τα πολλά χρόνια μιας φθίνουσας βάσης ασφαλίστρων – το 2020 η βάση ασφαλίστρων καταγράφηκε στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*