Tα Αμοιβαία Κεφάλαια στην Ελλάδα κρατούν το ύψος τους…

“Διαβολοβδομάδα” αποδείχτηκε η τελευταία του Νοεμβρίου, καθώς η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης “Όμικρον”, σε συνδυασμό με την παραδοχή του προέδρου της FED κ. Πάουελ ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλειφθεί η λέξη παροδικός, όσον αφορά, τον πληθωρισμό, παλινδρόμησε σε έντονο βαθμό το σύνολο των αγορών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αποτέλεσμα ήταν το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ να υποστεί σημαντικές απώλειες -0,87% (που σε απόλυτα νούμερα μεταφράζονται σε 95,785 εκατ. €) και να διαμορφωθεί στα 10,865 δις €.

Ήταν η δεύτερη σερί εβδομάδα απωλειών για το ΄σύνολο της κεφαλαιοποίησης – γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά εντός του έτους 2021 – με αποτέλεσμα το Ενεργητικό να απομακρυνθεί από της αξία των 11 δις €, που είχε αναρριχηθεί και ξεπεράσει στα μέσα του Νοεμβρίου.

Η αναστάτωση που προκάλεσε η νέα μετάλλαξη και η παραδοχή του μη παροδικού πληθωρισμού, δεν διαφαίνεται να κλόνισαν την επενδυτική εμπιστοσύνη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής (έβαλαν, όμως, ένα σχετικό φρένο στην ένταση της αξίας των εισροών, η οποία κινήθηκε στο ήμισυ του μέσου όρου της φετινής χρονιάς). Πράγματι, σημειώθηκε αύξηση μεριδίων 0,23%, που αντιστοιχεί σε εισροές περί των 28,553 εκατ. €.

διαβάστε αναλυτικά στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*