Γεγονός το πρώτο κρούσμα Όμικρον στην Ελλάδα – Μόνο με PCR το πιστοποιητικό νόσησης

Στην Ελλάδα έφθασε το νέο στέλεχος Όμικρον όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στις διευκρινιστικές ανακοινώσεις. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι πλέον όσοι έχουν νοσήσει θα μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό μόνο εάν έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε με γονιδιακό έλεγχο ότι  Έλληνας ταξιδιώτης που έφθασε στη Κρήτη από τη Νότια Αφρική φέρει το νέο στέλεχος Όμικρον και όπως τόνισε ο υπουργός τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει ιχνηλάτηση και ότι όλες οι επαφές που είναι αρνητικές προς το παρόν, βρίσκονται σε καραντίνα. Αναμενόμενο χαρακτηρίστηκε το γεγονός της εμφάνισης του στελέχους Όμικρον και στην χώρα μας από τους κ. Πλεύρη και κ. Ζαούτη μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων και σε άλλες χώρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με ΚΥΑ στο εξής μόνο με μοριακό τεστ θα δικαιούνται να λάβουν  πιστοποιητικό νόσησης όσοι ασθενούν. Σε καραντίνα θα μπαίνουν όμως και όσοι εντοπίζονται θετικοί με rapid test.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*