Ηλεκτροκίνηση: Τι ανάγκη έχουν τα συνεργεία αυτοκινήτων

Την ανάγκη να εκδοθεί άμεσα η υπουργική απόφαση για τα κριτήρια και τους όρους πιστοποίησης των τεχνιτών της ηλεκτροκίνησης «ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως οι κλάδοι και να μην βρεθούν οι μικρές επιχειρήσεις, προ δυσάρεστων εκπλήξεων και αποκλεισμών, από αθέμιτο ανταγωνισμό και εμπόδια στην ανταγωνιστικότητά τους» επεσήμαναν τα συνεργεία οχημάτων.

Αυτό τόνισε το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ) με το επιστημονικό του προσωπικό σε ανοικτή διαδικτυακή τεχνική ημερίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Στην τοποθέτησή του, ο Γ΄ αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α, Γιώργος Παύλου, τόνισε: «στο Β.Ε.Α. θεωρούμε, ότι η νέα πρόκληση, πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελός μας. Σήμερα είναι ο σωστός χρόνος για ενημέρωση και προετοιμασία.

διαβάστε: Αλεξάνδρα Σδούκου: Η ηλεκτροκίνηση μοχλός για την «πράσινη» στροφή της Ελλάδας

επίσης: Προς ολοταχώς για ηλεκτροκίνηση στους δρόμους με σύμμαχο την ασφάλιση

Γιατί τώρα, «χτίζονται» τόσο η νομοθεσία, όσο και οι υποδομές για την κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αυτό, πρέπει να προβληματίσει , το σύγχρονο συνεργείο, τον κλάδο και όλους μας σαν επαγγελματίες, για να καταγραφούν όλες οι απαιτήσεις και ανάγκες των επιχειρήσεων, καθώς και να προτείνουμε στην Κυβέρνηση, τα μέτρα εκείνα που θα διευκολύνουν την λειτουργία των επιχειρήσεών μας και θα διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και εν τέλει, την επιβίωσή μας».

Κοινή θέση και αίτημα, των εκπροσώπων των κλάδων, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι η άμεση έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα θέτει τα κριτήρια και τους όρους για την πιστοποίηση των τεχνιτών της ηλεκτροκίνησης, ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως οι κλάδοι και να μην βρεθούν οι μικρές επιχειρήσεις, προ δυσάρεστων εκπλήξεων και αποκλεισμών, από αθέμιτο ανταγωνισμό και εμπόδια στην ανταγωνιστικότητά τους.

με πληροφορίες από enikonomia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*