O πρόεδρος της ΕΑΤΕ στα HIFA21: Η Ελλάδα να μπει στα ραντάρ των επενδυτών

Ένα ενδιαφέρον fireside chat είχε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς με τον πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ), Dr. Χάρη Λαμπρόπουλο, στο πλαίσιο των Hellenic Innovation Forum & Awards 2021.

“H καινοτομία είναι η δημιουργία αξίας από ιδέες, είτε από εμπορικής ή κοινωνικής σκοπιάς, αλλά πάντα υπάρχει ένα ζητούμενο” είπε ο Δρ. Χ. Λαμπρόπουλος.

Ο ίδιος έθεσε ένα παράδειγμα μη εμπορικής καινοτομίας, που δύσκολα θα το είχαμε σκεφτεί. “Η Δημοκρατία όταν γεννήθηκε έκανε disrupt σε όλες τα παλιά συστήματα, όπως οι απολυταρχίες, οι μοναρχίες. Τάραξε τα νερά, ανέτρεψε καταστάσεις… πρόκειται για μία καινοτομία 2,5 χιλιάδων ετών” είπε ο Δρ. Λαμπρόπουλος.

“Η Καινοτομία δεν αφορά μόνο την τεχνολογία, αλλά σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία παρά μόνο με προσάρτηση της τεχνολογίας. Το ζητούμενο είναι να βλέπουμε την βελτίωση του οικοσυστήματος” τόνισε.

Όσον αφορά την ΕΑΤΕ, όπως ανέφερε, με το Equifund τάραξε τα νερά του τότε οικοσυστήματος, καθώς ήταν μια πρωτοβουλία που μόχλευσε χρήματα ευρωπαϊκά και διαδραματίζει κομβικό ρόλο.

“Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε, να ενισχύσουμε και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού του οικοσυστήματος. Έχουμε προγράμματα openboards καθώς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε συσσώρευση και στρέβλωση της αγοράς, έχουμε την λογική (τι ζητάει η αγορά), υπάρχουν τα διαθέσιμα κεφάλαια, ακούμε σοβαρές προτάσεις, αρκεί να έχουν ένα time frame. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο το ενδιαφέρον έχει κλιμακωθεί” τόνισε, ευχόμενος η Ελλάδα να στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*