Χ. Δήμας στα HIFA21: Οι τρεις στόχοι μας για την έρευνα και την τεχνολογία

Μέσα από την LiveOn, την καινοτόμο πλατφόρμα ψηφιακής επικοινωνίας και εκδηλώσεων, διεξάγονται τα Hellenic Innovation Forum & Awards 2021 που ενώνουν την Ελλάδα της Καινοτομίας, ξεχωριστούς ανθρώπους από την πολιτική, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά, σε έναν κοινό σκοπό.

Κατά την θεσμική του ομιλία ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, αφού ευχαρίστησε την διοργανώτρια ethos events για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία των HIFA21, παρέθεσε τους τρεις στόχους του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έρευνα και την τενχολογία.

-Ο πρώτος στόχος έχει να κάνει με την αύξηση των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης

Όπως τόνισε: “Υιοθετήσαμε μία σημαντική πολιτική, όσον αφορά τα φορολογικά κίνητρα, με υπερ-εκπτώσεις, καθιστώντας την Ελλάδα μεταξύ των πιο ελκυστικών προορισμών στην Ε.Ε..

Παράλληλα αναφέρθηκε στις σημαντικές δράσεις του Υπουργείου, μέσω ΕΣΠΑ, όπως το πρόγραμμα Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ.

-Ο δεύτερος στόχος αφορά την εξέλιξη της έρευνας σε καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

-Ο τρίτος στόχος αφορά την σύνδεση του κατακερματισμού του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Όπως ανέφερε, μέχρι πριν από κάποιο διάστημα, “Δεν γνωρίζαμε πόσες νεοφυείς επιχειρήσεις είχαμε, πόσους υπαλλήλους απασχολούσαν, δεν είχαμε δεδομένα. Θέσαμε κανόνες και κριτήρια για το πως θα ορίσουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις και έτσι όλες μπήκαν σε Μητρώο.

Τα Hellenic Innovation Forum & Awards 2021 διοργανώνονται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Η εκδήλωση θα είναι μια ψηφιακή παραγωγή με την τεχνολογία LiveOn, από το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*