Εκ νέου πτώση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, παρά την αύξηση τιμών σε υπηρεσίες και αγαθά

Ενώ οι αυξήσεις τιμών ελέω ενέργειας και άλλων παραγόντων σε αγαθά και υπηρεσίες βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο καθημερινών συζητήσεων και προβληματισμού (καταγράφοντας αισθητή αύξηση), τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων για ένα ακόμη μήνα κινούνται πτωτικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Οκτώβριος 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα) τα ασφάλιστρα οχημάτων χάνουν έδαφος κατά 1,3%, μια επίπτωση στην διαμόρφωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή που υπολογίζεται στο -0,03%.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) τον Οκτώβριο 2021 αυξήθηκε κατά 0,76 μονάδες και έφτασε στις 104,79 μονάδες σε σύγκριση με 104,03 μονάδες τον Σεπτέμβριο 2021. Ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2021 αυξήθηκε με ρυθμό 4,3%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021, ο ΔΤΚ σημείωσε αύξηση 2,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Είναι γεγονός πως η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων (σε συχνότητα και σφοδρότητα) από την μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας στους ελληνικούς δρόμους, μετά τα lockdown, φέρνει αύξηση στις απαιτούμενες αποζημιώσεις, ενώ οι πιέσεις είναι μεγαλύτερες αν αναλογιστεί κανείς τις μειώσεις – εκπτωτικές πολιτικές – που προχώρησαν ασφαλιστικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια.

διαβάστε: Αυτοκίνητο: Αυξημένη κίνηση και τροχαία επαναπροσδιορίζουν το ασφάλιστρο

επίσης: Ασκήσεις ισορροπίας στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου: Νέες πωλήσεις, ατυχήματα και Καθαρός Δακτύλιος

*παρακάτω τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ

 

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*