Γιατί η ιδιωτική ασφάλιση είναι επένδυση για τη ζωή μας;

Κάθε άλλο παρά πολυτέλεια θα πρέπει να θεωρείται η ιδιωτική ασφάλιση για τη ζωή μας. Η ΕΑΕΕ εξηγεί γιατί και με ποιον τρόπο μπορείτε και πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο σύναψης ενός συμβολαίου, προκειμένου να προστατεύσετε εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η ασφάλιση προστατεύει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις από το κόστος που μπορούν να φέρουν δυσάρεστα γεγονότα, όπως μία φωτιά, μία πλημμύρα, ένας σεισμός, ένα ατύχημα ή μία ασθένεια.

Μπορεί η δημόσια ασφάλιση να καλύψει από μόνη της τα πάντα;

Το Κράτος μέσω της κοινωνικής ασφάλισης φροντίζει για τη σύνταξη και την υγεία μας. Όμως, οι παροχές αυτές για διάφορους λόγους δεν είναι πάντοτε αρκετές.

Κινδυνεύουμε όλοι μας ή μόνο οι άλλοι;

Μπορεί πολλοί από εμάς να θεωρούμε ότι το κακό δεν θα συμβεί σε εμάς, αλλά ο κίνδυνος είναι αποδεδειγμένα μέσα στη ζωή μας.

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι αναγκαιότητα όλων ή απλά προνόμιο των πλουσίων;

Πολλοί θεωρούν πως η ιδιωτική ασφάλιση είναι ένα αγαθό που αφορά μόνο τους «πλούσιους». Ουσιαστικά, όμως, αυτό που ισχύει είναι ότι οι μη έχοντες έχουν περισσότερο ανάγκη την ασφάλιση από τους έχοντες.

Με ποιον τρόπο υπολογίζουν τα ασφάλιστρα οι ασφαλιστικές εταιρίες;

Οι ασφαλιστικές εταιρίες υπολογίζουν τα ασφάλιστρα βάσει αναλυτικών στοιχείων και μαθηματικών μοντέλων.

Είναι πράγματι η ασφαλιστική αγορά ένας από τους πιο αυστηρά εποπτευόμενους κλάδους;

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ευρώπη διέπονται από ένα πολύ αυστηρό θεσμικό πλαίσιο που διασφαλίζει ότι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους αλλά και στα ίδια τα Κράτη.

Η ασφάλιση προστατεύει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις από το κόστος που μπορούν να φέρουν δυσάρεστα γεγονότα, όπως μία φωτιά, μία πλημμύρα, ένας σεισμός, ένα ατύχημα ή μία ασθένεια. Ένα κόστος το οποίο πολλές φορές είναι δύσκολο να το καλύψουμε από τις οικονομίες μας.

Ας σκεφτούμε το παράδειγμα της φωτιάς. Μία πυρκαγιά που μπορεί να φέρει μεγάλες καταστροφές στο σπίτι μας. Έχουμε στην άκρη ένα τόσο μεγάλο ποσό για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν;

Κι εδώ είναι που ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης αποδεικνύεται ανεκτίμητος. Γιατί μέσω της ασφάλισης οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις μπορούν να εντοπίζουν, να αξιολογούν και να διαχειρίζονται τους κινδύνους, να αποταμιεύουν για το μέλλον και βέβαια να χρηματοδοτούν την αποκατάσταση τυχόν ζημιών.

Η ιδιωτική ασφάλιση, μας βοηθά:

  • Να οδηγούμε. Χωρίς την ασφάλιση πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος επισκευής, τα κόστη νοσηλείας, την ευθύνη από πρόκληση ζημιάς σε τρίτους και άλλα έξοδα που προκύπτουν από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.
  • Να προστατεύουμε το σπίτι μας. Με την ασφάλιση μπορούμε να αποζημιωθούμε για κλοπή, πυρκαγιά, σεισμό, πλημμύρα και πολλούς άλλους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές και απώλειες στο σπίτι μας.
  • Να προστατεύουμε την υγεία μας. Σε περίπτωση ασθένειας η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει το κόστος νοσηλείας και άλλα ιατρικά έξοδα που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να τα καλύψουμε από τις οικονομίες μας.
  • Να αποταμιεύουμε για το μέλλον μας. Μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία συμπληρωματική σύνταξη, ένα επιπλέον δηλαδή εισόδημα για τα γεράματά μας.
  • Να φροντίσουμε την οικογένειά μας. Η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει προγράμματα για την οικονομική διασφάλιση της οικογένειάς μας σε περίπτωση που κάτι μας συμβεί.
  • Να προστατεύουμε την επιχείρησή μας. Κίνδυνοι απειλούν τις εγκαταστάσεις μας, τα εμπορεύματα ή τις υπηρεσίες μας, τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μας και πολλά άλλα. Η ασφαλιστική κάλυψη συμβάλλει στην συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης μετά από μία ζημιά. Επιπλέον, μπορούμε να καλύψουμε το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης με ομαδικά προγράμματα για την υγεία, τη σύνταξη κ.ά.

Και βέβαια η χρησιμότητα της ασφάλισης δεν περιορίζεται στα παραπάνω.

Η ασφάλιση προστατεύει ό,τι είναι σημαντικό για εμάς προσφέροντάς μας ηρεμία και οικονομική ασφάλεια. Μας βοηθά να διατηρήσουμε το επίπεδο ζωής μας και τους καρπούς των προσπαθειών μας. Με σύμμαχό μας την ασφάλιση μπορούμε να είμαστε ξέγνοιαστοι και να ασχολούμαστε με τα πράγματα που έχουν πραγματική αξία στη ζωή.

Με πληροφορίες από το iknow-insurance.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*