Ηλεκτροκίνηση: Πόσοι φορτιστές είναι κατάλληλοι για fast charge;

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), σε επίσημη ανακοίνωσή της ενημερώνει τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής της ΕΕ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την υποδομή φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ACEA, τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη φορτιστών σε ολόκληρη την περιοχή της ΕΕ και πως πολύ λίγοι από αυτούς τους φορτιστές μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

διαβάστε επίσης: Αυτοκίνητο: Αυξημένη κίνηση και τροχαία επαναπροσδιορίζουν το ασφάλιστρο

Από τους περίπου 225.000 δημόσιους φορτιστές που διατίθενται επί του παρόντος στην ΕΕ, μόνο 25.000 είναι κατάλληλοι για γρήγορη φόρτιση. Με άλλα λόγια, μόνο ένα στα εννέα ευρωπαϊκά σημεία φόρτισης διαθέτει ένα γρήγορο φορτιστή (με χωρητικότητα άνω των 22 kW). Τα υπόλοιπα σημεία φόρτισης (με χωρητικότητα 22 kW ή μικρότερη) περιλαμβάνουν πολλές πρίζες χαμηλής χωρητικότητας.

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις 200.000 πρίζες χαμηλής τεχνολογίας μπορεί να διαρκέσει έως και μια ολόκληρη νύχτα. Αντίθετα, η χρήση ενός γρήγορου φορτιστή υψηλής χωρητικότητας μπορεί να μειώσει τον χρόνο φόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα. Οι γρήγοροι φορτιστές, ωστόσο, εξακολουθούν να μετρούν μόνο ένα κλάσμα (11%) του δικτύου υποδομής της Ευρώπης.

διαβάστε: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση: Στη πρίζα η ασφαλιστική αγορά

«Για να πείσουμε περισσότερους πολίτες να επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα, πρέπει να αφαιρέσουμε όλη την ταλαιπωρία που σχετίζεται με τη φόρτιση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ACEA, Eric-Mark Huitema.

από το banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*