Η task force της ΕΑΕΕ για το cyber crime

Το Cyber Insurance & Incident Response Conference 2021 διεξάγεται ψηφιακά μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο της, το LiveOn Expo Complex.

Το συνέδριο έχει στόχο να εξετάσει τους κινδύνους που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία μιας εταιρείας, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων της, να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και τη φήμη της, καθώς και να βοηθήσει την ανάπτυξη της αγοράς της ασφάλισης cyber insurance, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της ως εργαλείο διαχείρισης κινδύνου.

Θεσμική ομιλία απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (E.A.E.E), Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Mεταξύ άλλων, η κα. Αντωνάκη τόνισε ότι:

“Η ΕΑΕΕ δημιούργησε μία ομάδα εργασίας, η οποία ασχολείται με τον τοπίο των κινδύνων στον κυβερνοχώρο. Η ομάδα αυτή έφτιαξε τον οδηγό ασφάλισης cyber που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της. Παρουσιάζουμε με έναν απλό τρόπο τις βασικές έννοιες και τους κινδύνους και δίνουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις καλύψεις που διαθέτει η ασφαλιστική αγορά. Ο οδηγός είναι ένα κείμενο που θα εμπλουτίζεται συνεχώς, καθώς αυξάνεται η γνώση μας. Δεν είναι η μόνη δραστηριότητα, θα δείτε στο μέλλον κι άλλες δράσεις. Προγραμματίζουμε επίσης ειδικό συνέδριο για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου. Θα πρέπει σαν κοινωνία να έχουμε πρώτο μέλημα, πως θα αυξήσουμε την θωράκιση σε τέτοιες επιθέσεις”.

Μ. Αντωνάκη: Πρέπει να αυξηθεί η ψηφιακή ανθεκτικότητα, το κακόβουλο λογισμικό Νο1 απειλή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*