Όλες οι απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για τη ρύθμιση χρεών

Εκατοντάδες επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο webinar που διοργάνωσε την Τετάρτη 3/11/2021 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με θέμα «Ρυθμίσεις Χρεών Για Φυσικά Πρόσωπα Επαγγελματίες Και Επιχειρήσεις».

Με τα χρέη λόγω της πανδημίας, αλλά και της δεκαετούς οικονομικής κρίσης να έχουν συσσωρευθεί, οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, να ενημερωθούν για τους τρόπους ρύθμισης των οφειλών τους στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τις τράπεζες.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α., φοροτεχνικός, κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου, και οι ειδικοί συνεργάτες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Μαρία Μπακάλη και κ. Ελένη Καραβέλα, ανέλυσαν λεπτομερώς τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ένταξη των οφειλών στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, στις 72 δόσεις καθώς και σε άλλη σε κάθε άλλη τρέχουσα ρύθμιση.

Στη συνέχεια απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου χαιρέτισε την τηλεδιάσκεψη και υπογράμμισε τις σημαντικές ενέργειες που κάνει τα τελευταία δύο χρόνια το Επιμελητήριο με σκοπό να επιτευχθεί ουσιαστική ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας, με μείωση μέρους αυτών.

Ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτης Παντελής, ο οποίος είχε και την γενική οργάνωση της τηλεδιάσκεψης, παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τα ζητήματα της ρύθμισης των οφειλών καθώς και τις ενέργειες του Επιμελητηρίου για τη διόρθωση όλων εκείνων των σφαλμάτων που οδηγούν σε αποκλεισμό πολλών οφειλετών από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Την εκδήλωση συντόνισε ο συνεργάτης του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Φλωράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*