Νέα προγράμματα Υγείας φέρνει η συνεργασία Βιοϊατρικής – Ιατρικού Αθηνών

Νέα δεδομένα που αφορούν και τις ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργεί η στρατηγική συνεργασία ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Οι δυο πλευρές προχωρήσαν στην υπογραφή μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την παροχή στον Έλληνα πολίτη καινοτόμων, ολοκληρωμένων, ποιοτικών και οικονομικά προσιτών υπηρεσιών υγείας, σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Παράλληλα, συνέστησαν Κοινή Ομάδα Εργασίας, για τον προσδιορισμό των σημείων συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων στο πλαίσιο της υφιστάμενης δραστηριοποίησής τους, αλλά και της ανάπτυξης νέων κοινών υπηρεσιών.

6 βασικοί στόχοι:

*Δημιουργία ενός δικτύου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης απευθυνόμενο σε μεγάλους πληθυσμούς.

*Σύμπραξη των δύο Ομίλων με σκοπό την από κοινού συνέργεια προς ασφαλιστικές εταιρείες για δημιουργία νέων προγραμμάτων ασφάλισης υγείας που θα συνδυάζουν ευρύτερο δίκτυο και πιο ελκυστικά προϊόντα για τον καταναλωτή.

*Ανάπτυξη και δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων όπως η τηλεϊατρική, με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών πχ. Metaverse.

*Συνεργασία στη δημιουργία ενιαίας κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας των δύο Ομίλων για την καταχώριση ψηφιακού φακέλου του ασθενούς.

*Συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εκδηλώσεων και διεθνών ιατρικών συνεδρίων.

*Τέλος θα αναζητηθούν οικονομίες κλίμακας, που θα βοηθήσουν στη διάρθρωση του κόστους λειτουργίας των δύο Ομίλων.

Αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε:

«Καθώς η χώρα μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή, η Ελλάδα 2.0 χρειάζεται την Ελληνική Υγεία 2.0. Ως ιστορικοί πρωταγωνιστές του Κλάδου, στόχος μας είναι, με την πολύτιμη εμπειρία μας, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση νέων ολοκληρωμένων, καινοτόμων και ψηφιοποιημένων υπηρεσιών υγείας, προς όφελος του Έλληνα πολίτη και ασθενή, σε επίπεδο πρόληψης και θεραπείας καθώς και σε επίπεδο ευζωίας και μακροζωίας».

Ενώ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βιοϊατρική, Γιώργος Ευ. Σπανός ανέφερε:

«Για πρώτη φορά ένας πρωταγωνιστής της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ένας πρωταγωνιστής της ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης συμπράττουν για έναν μεγάλο κοινό στόχο: την ολιστική προσέγγιση της Υγείας, από το πρώτο βήμα της Πρόληψης μέχρι την αξιόπιστη διάγνωση και την εξειδικευμένη θεραπεία. Προχωρούμε μαζί, για κάθε ασθενή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*