Deepfakes, Κρυπτονομίσματα και Ψηφιακά Πορτοφόλια: Νέες… ευκαιρίες για το cyber crime

Η Check Point® Software Technologies, κορυφαίος πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, δημοσίευσε τις προβλέψεις της για την κυβερνοασφάλεια το 2022, περιγράφοντας λεπτομερώς τις βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι οργανισμοί το επόμενο έτος στον τομέα της ασφάλειας.

Ενώ οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, θα βρουν επίσης νέες ευκαιρίες για επιθέσεις με deepfakes, κρυπτονομίσματα, ψηφιακά πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων κλπ.

μη χάσετε: Έρχεται το Cyber Insurance & Incident Response Conference 2021

Βασικά Στοιχεία από την έκθεση “2022 Global cyber-security predictions”:

  • Τα Fake news και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης επιστρέφουν: Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, υπήρξε έντονη παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία COVID-19 και τους εμβολιασμούς. Το 2022, οι ομάδες στον κυβερνοχώρο θα συνεχίσουν να αξιοποιούν καμπάνιες fake news για να εκτελέσουν phishing επιθέσεις και απάτες.
  • Οι κυβερνοεπιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού συνεχίζουν να αυξάνονται: Οι επιθέσεις στον τομέα supply chain θα είναι πιο συνήθεις και οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να θεσπίζουν κανονισμούς για την αντιμετώπιση τους και την προστασία των δικτύων, καθώς και να συνεργάζονται με τον ιδιωτικό τομέα και άλλες χώρες για τον εντοπισμό και τη στόχευση περισσότερων ομάδων απειλών παγκοσμίως.
  • Ο “ψυχρός πόλεμος” στον κυβερνοχώρο εντείνεται: Η πρόοδος στις υποδομές και στις τεχνολογικές δυνατότητες θα επιτρέψει στις τρομοκρατικές ομάδες και τους πολιτικούς ακτιβιστές να προωθήσουν τα σχέδιά τους και να πραγματοποιήσουν πιο εξελιγμένες, με ευρεία εξάπλωση επιθέσεις. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο ως συγκρούσεις δι’ αντιπροσώπου για την αποσταθεροποίηση των δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

διαβάστε αναλυτικά στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*