Kaspersky Industrial CyberSecurity: Προσφέρει επίβλεψη του συνόλου της τεχνολογικής υποδομής και κεντρική διαχείριση

Η Kaspersky αναβαθμίζει τα προϊόντα εντός της λύσης της για βιομηχανικούς οργανισμούς. Το Kaspersky Security Center προσφέρει πλέον ένα κεντρικό πίνακα διαχείρισης των μέτρων ασφαλείας για το σύνολο της OT (operational technology) υποδομής, αναπαριστώντας σε έναν χάρτη όλα τα περιουσιακά στοιχεία ενός οργανισμού, ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας, όπου παρουσιάζονται ταυτόχρονα όλα τα περιστατικά, αναλύσεις σχετικά με αυτά και άλλα τυχόν χαρακτηριστικά τους. Η ενσωμάτωση του Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes με το Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks παρέχει σε πραγματικό χρόνο έναν συνδυασμό δεδομένων αναφορικά με γεγονότα σε τερματικά σημεία και στο υπόλοιπο δίκτυο. Οι αναβαθμίσεις ασφαλείας περιλαμβάνουν έναν blocker επιθέσεων δικτύου ενάντια σε επιθέσεις τύπου brute force και εκμεταλλεύσεις ευπαθειών του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εκτεταμένες πηγές δεδομένων για την αντιμετώπιση των ευπαθειών του συστήματος και τη διαχείριση των ενημερώσεων.  

Η ελλιπής ορατότητα και διαχειρισιμότητα περίπλοκων IT και OTπεριβαλλόντων φαίνεται να αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για τα δύο τρίτα των βιομηχανικών εταιρειών, όπωςπροκύπτει από έρευνα της Kaspersky. Η πρόσβαση σε μια ενιαία πλατφόρμα για τη διαχείριση των πολιτικών ασφαλείας και την ανάπτυξη πολιτικών προστασίας ασφαλείας θα βοηθήσει αυτούς τους οργανισμούς να καταστήσουν την υποδομή τους πιο ασφαλή και διαφανή.

Το Kaspersky Security Center έχει επεκτείνει τις δυνατότητές του ώστε να περιλαμβάνει έναν ειδικό πίνακα ελέγχου για την κεντρική διαχείριση των ΟΤ υποδομών. Εκτός από τα προηγούμενα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη διαχείριση της ανάπτυξης προϊόντων, των ενημερώσεων, των αδειών και των πολιτικών ασφαλείας, ο πίνακας ελέγχου παρέχει ορατότητα όλων των προστατευόμενων στοιχείων, των περιστατικών ασφαλείας, καθώς και αναλύσεις σχετικά με τυχόν περιστατικά. Οι πελάτες μπορούν να εντοπίσουν όλα τα στοιχεία της υποδομής τους – όπως servers ή controllers – και τα χαρακτηριστικά τους, βλέποντάς τα σε έναν γεωγραφικό χάρτη όπου εμφανίζονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία από διαφορετικές θυγατρικές. Ο χάρτης λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και διαθέτει τη δυνατότητα να επισημαίνει τα σημεία των εγκαταστάσεων τα οποία θα μπορούσαν να επηρεαστούν από κάποιο περιστατικό παραβίασης. Ένας διαχειριστής μπορεί στη συνέχεια να διερευνήσει αμέσως το πρόβλημα κάνοντας κλικ σε αυτό και μεταβαίνοντας στη σχετική διαδικτυακή κονσόλα του server.

Graphical user interface, application, map

Description automatically generated

Για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, την απόκτηση επίγνωσης επί της κατάστασης και την ανάπτυξη ευελιξίας, το Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks μπορεί τώρα να ανακτήσει σημαντικά δεδομένα από βιομηχανικά τερματικά σημεία που προστατεύονται με το Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes. Οι διαχειριστές ασφαλείας μπορούν να διερευνήσουν τα περιστατικά παραβίασης τοποθετώντας τα σε ένα ευρύ πλαίσιο: λεπτομέρειες περιστατικών εμπλουτισμένες με EPP, ακριβή ανίχνευση παραμέτρων στοιχείων και χάρτες επικοινωνίας δικτύου από τμήματα όπου το traffic mirroring δεν είναι ακόμη διαθέσιμο.

Επιπλέον, με την προσθήκη ενός blocker επιθέσεων δικτύου, το Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes προστατεύει από το port scanning, την άρνηση παροχής υπηρεσιών, τις brute force επιθέσεις και τις απειλές που εκμεταλλεύονται ευπάθειες ή τις εσφαλμένες ρυθμίσεις εφαρμογών, υπηρεσιών και λειτουργικών συστημάτων. Για να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν περαιτέρω την πιθανότητα εκμετάλλευσης των ευπαθειών τους προχωρώντας σε έγκαιρη επιδιόρθωση ή μετριασμό των επιπτώσεων, το Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks επεκτείνει τώρα τη βάση δεδομένων ευπάθειων που παρέχεται από το Kaspersky ICS-CERT με νέες πηγές: το National Vulnerability Database (NVD) και το US-CERT. Οι διαχειριστές μπορούν να φιλτράρουν τα τρωτά σημεία ανά πηγή και να απενεργοποιούν τον εντοπισμό από οποιαδήποτε από τις βάσεις δεδομένων.

«Προσφέροντας απρόσκοπτη ενσωμάτωση τεχνολογιών κυβερνοασφάλειας που λειτουργούν σε διαφορετικά συστήματα αυτοματισμού, επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε ένα αξιόπιστο οικοσύστημα λύσεων που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των ομάδων κυβερνοασφάλειας που είναι υπεύθυνες για οποιονδήποτε αριθμό βιομηχανικών τοποθεσιών. Η στρατηγική μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους βιομηχανικούς μας πελάτες σε οποιαδήποτε φάση εφαρμογής του σχεδίου προστασίας στον κυβερνοχώρο που έχουν επιλέξει, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα κλιμακούμενο και πιστοποιημένο σύστημα ασφαλείας με αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα. Αυτές οι ενημερώσεις αποτελούν το πρώτο βήμα της Kaspersky προς τη δημιουργία μιας βιομηχανικής πλατφόρμας ασφαλείας. Το βασικό της στοιχείο είναι ο ενιαίος πίνακας ασφαλείας που ανταποκρίνεται σε μια σειρά αναγκών: από την παρακολούθηση περιστατικών έως την απόκριση, τη διερεύνηση, την αντιμετώπιση, τον συντονισμό και την αυτοματοποίηση, για την κάλυψη ολόκληρης της υποδομής ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες μας αναβαθμίζουν την ασφάλεια του λειτουργικού τους συστήματος», αναφέρει ο Kirill Naboyshchikov, Business Development Manager στην Kaspersky.

Η κονσόλα διαχείρισης Kaspersky Industrial CyberSecurity του Kaspersky Security Center θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2021.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Kaspersky Industrial CyberSecurity ή άλλα σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*