Άνοιγμα στους νέους για είσοδο στην αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης

Δεν υπάρχει μόνο η ανάγκη ώστε να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές την αξία της ασφάλισης ως εργαλείο προστασίας και μέριμνας για τις ανάγκες τους.

Είναι χρήσιμο επίσης οι νέοι να εργαστούν και να προσφέρουν στην αγορά, στην οποία και θα μπορούν να βρούν προοπτικές απασχόλησης αλλά και θα κομίσουν φρέσκιες ιδίες και ταλέντα.

Στο πλαίσιο του 2ου Ψηφιακού Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ σημείωσε πως ο ασφαλιστικός κλάδος παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια καλώντας τους νέους πτυχιούχους να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Στην ίδια συζήτηση, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις ειδικότητες που υπάρχουν σε μια ασφαλιστική εταιρεία, στις ευκαιρίες καριέρας, στο υψηλού επιπέδου εργασιακό περιβάλλον, αλλά και στην ταχύτατη εξέλιξη και ψηφιοποίηση του κλάδου.

Σημαντικό για την “επόμενη μέρα” και τις προοπτικές στο “στίβο της εργασίας” είναι πως η ασφαλιστική αγορά απασχολεί πάνω από 8000 στελέχη από δεκάδες διαφορετικές ειδικότητες. Με πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο ασφαλιστικός κλάδος ήδη έχει μπει σε μία νέα εποχή.

Ο κλάδος είναι μεγάλος θεσμικός επενδυτής με πάνω από 17 δισ. επενδύσεις και βρίσκεται σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης προσφέροντας προοπτικές για επαγγελματική ανέλιξη στους νέους.

Αναζήτηση Ταλέντου

Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως η δυναμική που έχει αναπτυχθεί για νέες θέσεις εργασίας στο ευρύτερο πεδίο των επιχειρήσεων – και – στην Ελλάδα είναι σημαντική, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της ManpowerGroup

Από τη πλευρά τους οι Έλληνες εργοδότες αγωνίζονται να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα με το ποσοστό να αγγίζει το 72% – ίδιο ποσοστό και για τις ΕΜΕΑ χώρες. Μεταξύ άλλων, οι Έλληνες εργοδότες προσφέρουν τα κίνητρα ώστε να προσελκύσουν ταλέντα τις επιχειρήσεις τους:

-Εκπαίδευση, Ανάπτυξη δεξιοτήτων ή η επαγγελματική καθοδήγηση (55%)

-Ευέλικτα ωράρια εργασίας (42%)

-Υψηλό μισθό (39%) και Μπόνους και (29%)

Υπενθυμίζεται δε, πως σε προηγούμενη μελέτη της ManPowerGroup οι προθέσεις για προσλήψεις το δ’ τρίμηνο του 2021 στα Χρηματοοικονομικά & τις Ασφάλειες άγγιζε το +18% σε σχέση με τη περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*