Στα χέρια της Interamerican περνά το insurancemarket.gr: Μια επένδυση που θα φέρει υπεραξία

Στα χέρια της Interamerican περνά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου του insurancemarket.gr (moneymarket ΑΕ), της γνωστής online πλατφόρμας διαμεσολάβησης με 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων σημαντικών deals στην ασφαλιστική αγορά, δείγμα που δείχνει την έντονη κινητικότητα που υπάρχει στον κλάδο.

του Βάιου Κρόκου

Παράλληλα, η κίνηση αυτή συνάδει και με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Ομίλου Interamerican στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Πολύ πρόσφατα άλλωστε ο ίδιος ο CEO της Interamerican υπενθύμιζε πως σταθερός στόχος της INTERAMERICAN είναι να καταστεί ο «απόλυτος Ψηφιακός Ασφαλιστής» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Πληροφορίες του IW αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες αρμόδια στελέχη της μητρικής του Ομίλου Interamerican παρευρέθηκαν εδώ στο πλαίσιο προγραμματισμένου Διοικητικού Συμβουλίου και η παραπάνω κίνηση, τέθηκε μεταξύ άλλων, στα θέματα της συζήτησης.

Από την άλλη πλευρά πρόκειται για μια επένδυση που έχει ως στόχο να φέρει υπεραξία στις τάξεις της Interamerican ως σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πλατφόρμα insurancemarket.gr θα συνεχίσει τη πετυχημένη της πορεία ως απολύτως αυτόνομη και ανεξάρτητη εταιρεία

Όπως αναφέρεται αναλυτικά: “Για τη διασφάλιση αυτής της ανεξαρτησίας, οι τρεις ιδρυτές (Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, Μανώλης Μαρσέλλος, Φώτης Ζάντζας)της moneymarket ΑΕ,θα συνεχίσουν να έχουν την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο με απόλυτη αυτονομία στη λήψη όλων των εμπορικών αποφάσεων και στη διοίκηση της εταιρείας. Επιπλέον, η αυτονομία της moneymarket ΑΕ θα διασφαλίζεται από Επιτροπή Εποπτείας

Η ανακοίνωση: 

Η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN ΑΕΓΑ, μέλος του Ολλανδικού ομίλου Achmea και o online ασφαλιστικός διαμεσολαβητής moneymarket ΑΕ, γνωστός με την εμπορική επωνυμία insurancemarket.gr, εμβαθύνουν περαιτέρω τη μακρόχρονη στρατηγική τους συνεργασία με την απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της moneymarket ΑΕ από την INTERAMERICAN AEΓΑ. 

Οι δύο εταιρείες, αποτελούν ηγέτες στον χώρο τους όσον αφορά στην καινοτομία, την τεχνογνωσία και τον προσανατολισμό στις ψηφιακές υποδομές και έχουν ταυτιστεί με την direct και online ασφάλιση στην Ελλάδα. Κοινός στόχος αυτής της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει το 2013, είναι η βελτιστοποίηση της αγοραστικής εμπειρίας του καταναλωτή μέσα από την άμεση συγκριτική δυνατότητα, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής διανομής ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.  

Η INTERAMERICAN, με την επένδυση αυτή, δείχνει τη μακρόχρονη δέσμευσή της στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ασφαλιστικού κλάδου και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα ψηφιακά κανάλια διανομής, που έχουν κυριαρχήσει στις πιο ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης. Το insurancemarket.gr, με τη συνεργασία αυτή στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών του προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει καινούργιες καινοτόμες υπηρεσίες, προς όφελος του καταναλωτή καθώς και των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών.  

Η moneymarket ΑΕ θα παραμείνει μία απολύτως αυτόνομη και ανεξάρτητη εταιρεία, που θα συνεχίσει να παρέχει αντικειμενικές και διαφανείς υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και προς όλες τις συνεργαζόμενες με αυτήν ασφαλιστικές εταιρείες. Για τη διασφάλιση αυτής της ανεξαρτησίας, οι τρεις ιδρυτές (Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, Μανώλης Μαρσέλλος, Φώτης Ζάντζας)  της moneymarket ΑΕ,  θα συνεχίσουν να έχουν την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο με απόλυτη αυτονομία στη λήψη όλων των εμπορικών αποφάσεων και στη διοίκηση της εταιρείας. Επιπλέον, η αυτονομία της moneymarket ΑΕ θα διασφαλίζεται από Επιτροπή Εποπτείας. 

Ο Edmond Hilhorst, ιδρυτής του Independer, της μεγαλύτερης πλατφόρμας σύγκρισης υπηρεσιών της Ολλανδίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCAN, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η 10ετής συνεργασία μας με το insurancemarket.gr από σήμερα εμβαθύνεται ακόμα περισσότερο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην διοικητική ομάδα του insurancemarket.gr και τους ανθρώπους του. Δεσμευόμαστε ότι πρωταρχικός στόχος μας θα παραμείνει το συμφέρον του καταναλωτή και βεβαιώνουμε ότι η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να λειτουργεί με απόλυτη ανεξαρτησία, αυτονομία και αντικειμενικότητα προς όλους τους πελάτες, τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες και τους συνεργάτες της.»

Ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του insurancemarket.gr, τόνισε: «Το insurancemarket.gr ξεκίνησε με στόχο να δώσει στον Έλληνα καταναλωτή έναν καλύτερο τρόπο ασφάλισης και να τον βοηθήσει να βρει αυτό που του ταιριάζει μέσω της σύγκρισης. O κόσμος αγκάλιασε την ευκολία και διαφάνεια της υπηρεσίας μας όπως και οι συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, με τις οποίες μεγαλώσαμε ψηφιακά και δημιουργήσαμε ένα καινούργιο, ταχέως αναπτυσσόμενο κανάλι διανομής. Εμείς, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε έως τώρα και τόσο αγαπάμε: να χτίζουμε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες για τον καταναλωτή, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που να κάνουν την ζωή τους εύκολη και παραγωγική». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*