Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση άνω των 50 ετών

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την 3η δόση σε άτομα άνω των 50 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Προϋπόθεση για το κλείσιμο των ραντεβού είναι να έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Διευκρίνισε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για την 3η δόση ειδικά σε άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο και πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως χρόνια καρδιακή ανεπάρκειαχρόνια νεφρική νόσοςχρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κλπ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα και για νεότερες ηλικίες και ενώ αναμένονται νέα δεδομένα από άλλες χώρες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εξορμήσεις με κινητά συνεργεία σε απομακρυσμένα χωριά. Την Τρίτη, θα επισκεφθούν χωριά σε Πιερία, Κιλκίς και Ξάνθη, την Τετάρτη Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη σε Φλώρινα και Σέρρες. Μέχρι σήμερα, χάρη στις εξορμήσεις, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 10.000 άτομα σε απομακρυσμένα χωριά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπήρξε πρόωρη άρση των μέτρων, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει αυξημένη διασπορά, τόσο η αναπληρωτής υπουργός Μ. Γκάγκα όσο και οι καθηγητές Μαγιορκίνης και Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Σημείωσαν όμως ότι πλέον όλοι γνωρίζουμε πώς να προστατευτούμε μετά από 2 χρόνια πανδημίας και πως με εμβολιασμένο το 63% των ενηλίκων είναι δυνατόν οι εμβολιασμένοι να επιστρέψουν σε μία νέα κανονικότητα.

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*