Προελαύνουν σταθερά τα Unit Linked, δεν ανακάμπτει το Αυτοκίνητο

Διατηρείται σε ικανοποιητικό βαθμό το ανοδικό momentum της ασφαλιστικής αγοράς, όπως αποδεικνύεται από την άνοδο τόσο στο κλάδο Ζωής όσο και στο κλάδο Ζημιών συνολικά. Η άνοδος της συνολικής παραγωγής διαμορφώνεται στο +9,5%.

Αναλύοντας τους επιμέρους τομείς τα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα καθώς:

Σημαντική είναι η άνοδος στο κλάδο Ζωής κατά 15,3% στο πρώτο 8μηνο, με ανάκαμψη 1,8%. Είναι χαρακτηριστικό απο την άλλη πλευρά πως κινητήριο μοχλό ανόδου διατηρούν τα προϊόντα Ζωής συνδεδεμένα με επένδυση (Unit Linked).

Το περιβάλλον μηδενικών – χαμηλών επιτοκίων, η αύξηση των καταθέσεων και η απόσυρση παλαιών προγραμμάτων με σταθερή – ικανοποιητική – απόδοση έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό το πεδίο για την εν λόγω άνοδο.

 

 

Για τη περίοδο Ιανουάριος – Αύγουστος σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα η άνοδος διαμορφώνεται στο 62,9% ενώ η μεταβολή Αύγουστος 2021 με Αύγουστο 2020 είναι ακόμη μεγαλύτερη στο 81,1%.

Σημαντικό παραμένει το ενδιαφέρον στο τομέα της Υγείας, ένας τομέας που βρέθηκε ακόμια πιο δυνατά στο επίκεντρο από το ξέσπασμα της πανδημίας: Με άνοδο 12,3% οι Ασθένειες ενώ θετικά και η Βοήθεια κατά 12,7%.

“Αγκάθι” παραμένει η πορεία του Αυτοκινήτου που παρά την άρση του lockdown εδώ και μήνες. Η πίεση των τιμών στα ασφάλιστρα διατηρεί τη παραγωγή σε αρνητικό έδαφος στο 8μηνο (-2,2%). Σημαντικός – αρνητικός – παράγοντας είναι επίσης και η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων τους τελευταίους μήνες – ιδιαίτερα τον Ιούλιο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία -.

Αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον και για τις Αστικές Ευθύνες, όπως έχουν επισημάνει άλλωστε εδώ και καιρό άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς. Ενδεικτικά, για την ίδια περίοδο καταγράφεται άνοδος 22,3%

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*