Ασφάλιση Κατοικίας: Ευτυχώς υπάρχουν και τα ενυπόθηκα δάνεια

Αν ο κάθε πολίτης ξεχωριστά είχε ως παράμετρο τα κυβερνητικά κίνητρα για φοροαπαλλαγές ώστε να προβεί σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, να προνοήσει για τη περιουσία του και να θωρακίσει την οικογένεια του τότε το μέλλον δεν είναι ευοίωνο. Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο της ασφαλιστικής αγοράς.

Η απογοήτευση για τη μη παροχή των εν λόγω κινήτρων, ακόμη, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη σημερινή εικόνα. Οι εικόνα της καταστροφής στην Εύβοια και οι ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις, και άλλα περιουσιακά στοιχεία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για δικαιολογίες.

Οι καταγραφές από τον καταστροφικό σεισμό στη Κρήτη τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη και δυστυχώς τα νέα δεν αναμένονται θετικά.

Η ενημέρωση για το πως μπορεί η ασφάλιση περιουσίας να μας προστατέψει και το γεγονός πως οι εταιρείες θα σταθούν δίπλα στον ασφαλισμένο πρέπει να είναι συνεχής σε όλους τους πολίτες, τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας όσο και στη πράξη!

Αναφορικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές του Αυγούστου, έμπρακτά, λοιπόν, έστω και για αυτούς τους λίγους ασφαλισμένους ζημιωθέντες (778 ζημιές) αναλογούν αποζημιώσεις 38,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΑΕΕ.

Κι όμως για πολλούς αυτούς ο λόγος που θα αποζημιωθούν είναι ένα ενυπόθηκο δάνειο. Η υποχρέωση ασφάλισης δηλαδή επειδή έλαβαν ένα στεγαστικό δάνειο.

Μόνο το 13% των κατοικιών και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές, ήταν ασφαλισμένο. Άγνωστο πόσο πιο χαμηλά θα ήταν το ποσοστό αυτό αν δεν υπήρχε η υποχρέωση λόγω δανειοδότησης.

Η ανάγκη για συμπράξεις στα πρότυπα των ευρωπαϊκών αγορών, πόσο μάλλον τώρα που η κλιματική αλλαγή μετετράπη σε κλιματική κρίση, όπως σχολιάζουν σήμερα και τα “επίσημα χείλη”, είναι επιτακτική

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται κινητικότητα στις τάξεις της αγοράς ώστε να προωθήσουν προγράμματα περιουσίας. Είτε με παροχή καλύτερης τιμής, είτε συνδυαστικά με κάποια άλλη κάλυψη.

Προφανώς απαιτείται ακόμη πολύς δρόμος…

Βάιος Κρόκος

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*