Groupama: Ήξερες πόσο σημαντική είναι η ασφάλιση αστικής ευθύνης;

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης επιχειρήσεων είναι μία από τις πλέον βασικές ασφάλειες που πρέπει να έχεις στη διάθεσή σου, εάν θέλεις να εξασφαλίσεις την ομαλή πορεία της επιχείρησής σου. Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες που αναλαμβάνει μία επιχείρηση στο πλαίσιο της λειτουργίας της απέναντι σε τρίτα πρόσωπα είναι πολλές και μπορούν να διαταράξουν το υγιές οικοσύστημα μιας εταιρείας.

Τι καλύπτει η αστική ευθύνη;

Η αστική ευθύνη καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων γι’ αυτό και διακρίνεται σε διάφορες κατηγορίες οι οποίες είναι:

  • Γενική Αστική Ευθύνη

Καλύπτει υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες σε τρίτους από παραλείψεις ή λάθη που σχετίζονται με τη λειτουργία των χώρων της επιχείρησής σου.

Παράδειγμα: Πελάτης ξενοδοχείου περπατώντας στο χώρο της πισίνας, γλιστράει και σπάει το πόδι του.

  • Αστική Ευθύνη Προϊόντος

Καλύπτει υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες σε τρίτους από ελαττωματικά προϊόντα που διέθεσε η επιχείρησή σου στο πλαίσιο της δραστηριότητά της.

Παράδειγμα:

    • Πελάτης αγοράζει πλαστικό παιδικό παιχνίδι για το παιδί του. Το παιδί τραυματίζεται από αιχμηρό κομμάτι του παιχνιδιού. Θα καλυφθεί από Αστική Ευθύνη του κατασκευαστή.
    • Κατάστημα παραγωγής τυποποιημένων προϊόντων, πάστα ελιάς. Ο καταναλωτής αγοράζει το προϊόν από το σούπερ μάρκετ. Καταναλώνοντας το προϊόν σπάει το δόντι του από υπόλειμμα κουκουτσιού. Θα αποζημιωθεί από το συμβόλαιο Αστικής ευθύνης προϊόντος.
  • Αστική Ευθύνη Εργοδότη

Σε καλύπτει στο πλαίσιο της ευθύνης που έχεις ως εργοδότης απέναντι σε εργαζόμενο ο οποίος πάθει ατύχημα κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Παράδειγμα: Υπάλληλος βιομηχανίας (δηλωμένος σε δημόσιο ασφαλιστικό φορέα) που δουλεύει στη γραμμή παραγωγής τραυματίζει σοβαρά το χέρι του από μηχάνημα της παραγωγής. Θα αποζημιωθεί από το ασφαλιστήριο εργοδοτικής ευθύνης για το πέραν του ασφαλιστικού φορέα υποχρεώσεις.

  • Αστική Ευθύνη Έργου

Καλύπτει υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες σε τρίτους σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών της επιχείρησής σου.

Παράδειγμα: Γίνεται ανακαίνιση σε μια οικοδομή και κάποιο κομμάτι σκαλωσιάς πέφτει σε παρκαρισμένα οχήματα προκαλώντας τους υλικές ζημιές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*