Ανεβάζει ρυθμούς η αγορά, ανοδικά η ασφαλιστική παραγωγή και στο 7μηνο

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η ασφαλιστική αγορά για ένα ακόμη μήνα αυξάνοντας τη συνολική παραγωγή για το 7μηνο του έτους (Ιανουάριος – Ιούλιος) σε σχέση με τη περυσινή αντίστοιχη περίοδο. Ειδικότερα, η παραγωγή ασφαλίστρων η οποία ανήλθε στα 2,51 δισ. ευρώ σημείωσε άνοδο 9,2%.

Αύξηση 16,1% κατέγραψε ο κλάδος Ζωής με τις απλές ασφαλίσεις ζωής να δίνουν άνοδο 3,3%, ενώ για μια ακόμη φορά τα Unit Linked να καταγράφουν ισχυρή άνοδο 61%.

Από τη πλευρά του ο κλάδος Ζημιών κατέγραψε επίσης θετικό πρόσημο κατά 3,5% με τη παραγωγή να προσεγγίζει τα 1,3 δισ ευρώ.

Η αστική ευθύνη οχημάτων κυμάνθηκε ξανά σε χαμηλότερα επίπεδα με πτώση 2,1%, ενώ η παραγωγή στους λοιπούς κλάδους ζημιών αυξήθηκε κατά 6,4%

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020

Συγκρίνοντας το φετινό Ιούλιο με τον ίδιο μήνα του 2020, τόσο για τον κλάδο Ζωής όσο και το κλάδο Ζημιών καταγράφεται σωρευτικά άνοδος 7,9%

Σε επιμέρους στοιχεία, οι ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (Unit Linked) έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με άνοδο 83,7%. Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος στις Εγγυήσεις (+137,5%), ενώ ο κλάδος Αυτοκινήτου δεν μπορεί να ξεφύγει από το αρνητικό πρόσημο, καταγράφοντας πτώση 4,7% στην Αστική Ευθύνη Χερσαίων οχημάτων.

Τον Ιούλιο, συνολικά ο κλάδος Ζωής σημειώνει άνοδο 13,6% ενώ ο κλάδος Ζημιών κινείται πιο ήπια ανοδικά με στο +3,2%.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*