O κ. Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank

Η Alpha Bank ξαναβγαίνει με ομόλογο στις αγορές για να ενισχύσει τη ρευστότητά της

Στις αγορές για δανεισμό με νέο ομόλογο για την άντληση περίπου 500 εκ. ευρώ, βγαίνει ξανά η Alpha Bank. Θα πρόκειται για senior preferred ομόλογο στον τύπο των ελληνικών ομολόγων που έχουν καθιερωθεί τελευταία με διάρκεια 6,5 ετών και δυνατότητα ανάκλησης μετά τα πρώτα 5,5 έτη.

Η έξοδος της Alpha Bank στις αγορές είχε προαναγγελθεί κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ η τράπεζα έχει ήδη εκδώσει δύο ομόλογα Tier 2. Η αγορά αναμένει επίσης και την Τράπεζα Πειραιώς να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση, αλλά ο χρόνος δεν είναι γνωστός.

Η Alpha Bank έδωσε εντολή στις BofA Securities, BNP Paribas, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley να διοργανώσουν ως ανάδοχοι, σειρά παρουσιάσεων στους επενδυτές με έναρξη σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου.

Η έκδοση αναμένεται να προχωρήσει σύντομα, ανάλογα και με τις συνθήκες στις αγορές. Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 και B+ από τις Moody’s και S&P.

Η παρουσίαση προς τους επενδυτές, αναφέρει ότι η συναλλαγή θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων MREL, στην διαφοροποίηση της επενδυτικής βάσης και την ενίσχυση του προφίλ της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές καθώς και στην περαιτέρω βελτίωση της θέσης ρευστότητας της τράπεζας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*