City Insurance: Τελειώνει η κλεψύδρα, αποφάσεις το επόμενο διάστημα

Κρίσιμες είναι οι ώρες για το μέλλον της City Insurance καθώς ως τώρα δεν έχει καταβληθεί το ποσό των 150 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της ΑΜΚ με στόχο την ελάχιστη απαίτηση κεφαλαίου. Αυτό ανακοίνωσε η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (ASF) της Ρουμανίας σχολιάζοντας πως θα θέσει επί τάπητος όλα τα δεδομένα. Μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να αποφασίσει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της City Insurance.

Υπενθυμίζεται πως το ολλανδικό επενδυτικό όχημα I3CP είχε δηλώσει “παρών” στην επικείμενη ΑΜΚ, ωστόσο όπως αναφέρουν ειδησεογραφικά μέσα της χώρας δεν έχει καταβληθεί ως τώρα. Σε ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ολλανδικού Επενδυτικού Fund I3CP, στις 26 Αυγούστου 2021, αναφέρονταν τα εξής:

“Το I3CP επιβεβαιώνει ότι στις 25 Αυγούστου 2021 έχει εγγράψει στο μετοχικό κεφάλαιο της City Insurance όλες τις μετοχές που εκδόθηκαν πρόσφατα σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων («EGMS») της 21ης Ιουλίου 2021.

Το I3CP συνεχίζει να συνεργάζεται με την ASF και τους συμβούλους της για να ολοκληρώσει στο εγγύς μέλλον τη διαδικασία έγκρισης των κανονιστικών ρυθμίσεων που συνεπάγεται την αλλαγή ελέγχου της εταιρείας”.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*