Στο 40% οι αποδόσεις της Ελληνικής Θεσμικής Διαχείρισης

Με το συνολικό ύψος κεφαλαίων υπό την διαχείριση των Ελλήνων Θεσμικών Διαχειριστών να αγγίζει τα € 15 δις και  με υψηλές θετικές αποδόσεις για τα  κεφάλαια που τους εμπιστεύτηκαν οι εγχώριοι επενδυτές, κλείνει το 2009 για την ΕΘΕ.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων υπογραμμίζεται η επιτυχία των θετικών μέσων αποδόσεων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες αγγίζοντας το +40% στην περίπτωση των Μετοχικών Fund of Funds και η  αύξηση κατά 2,6 % του συνολικού ενεργητικού στα € 10,7 δις, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν το πρώτο τρίμηνο του έτους στην αγορά κεφαλαίου και χρήματος.

Σύμφωνα με την δήλωση του Προέδρου της Ένωσης κ. Ξενόφου, «τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν την ικανότητα των Ελλήνων διαχειριστών να παράγουν ποιοτικά αποτελέσματα μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αναδεικνύουν την ελκυστικότητα των επιλογών που προσφέρουν στους υποψήφιους επενδυτές, υπογραμμίζουν τον δυναμικό ρόλο που οι Έλληνες Θεσμικοί Διαχειριστές δύναται να παίξουν ώστε η Ελληνική κεφαλαιαγορά να αποκτήσει το βάθος που της αναλογεί και της αρμόζει και αντανακλούν την εξωστρέφεια της  Ένωσης καθ’ όλη την διάρκεια του 2009».

ΑΕΔΑΚ

Αναλυτικότερα στο μέτωπο των αποδόσεων των Α/Κ χρήζουν επισήμανσης οι υψηλές αποδόσεις της τάξεως του 50%-70% που άγγιξαν τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, η υπεραπόδοση 38 μετοχικών Α/Κ εσωτερικού έναντι του FTSE -ASE20 και οι πολύ ικανοποιητικές αποδόσεις  5%-10% των συντηρητικών Α/Κ που απετέλεσαν την ενδεδειγμένη εναλλακτική επιλογή έναντι των προθεσμιακών καταθέσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*