Ι. Βοτσαρίδης: Δυνατός παίκτης η ιδιωτική ασφάλιση

της Ελενας Ερμείδου

Με τιμώμενο ομιλητή τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας κου Πάρι Μπίλλια άνοιξε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Interlife Ασφαλιστική στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη χτες βράδυ, ενώ ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου κος Ιωάννη Βοτσαρίδη.

Οι δύο ομιλητές επικεντρώθηκαν σε θέματα ανάπτυξης και σωστής αξιοποίησης επιχειρηματικών ευκαιριών. Διαφορετικό ήταν το θέμα της ομιλίας του κου Κώστα Βοτσαρίδη Διευθυντή του Τμήματος Αποζημιώσεων στην Interlife ο οποίος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην ασφαλιστική απάτη, ωστόσο είναι ένα θέμα που συνδέεται με όλες τις ασφαλιστικές και τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Σωστά θεμέλια για να λειτουργήσει η ασφάλιση
 
Ο κος Πάρις Μπίλλιας επισήμανε την απουσία αναπτυξιακού σχεδίου από την Κυβέρνηση, καταγγέλοντας την φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, την γραφειοκρατία, την δυσλειτουργία στη δικαιοσύνη. 

Συνδέοντας την οικονομία και τους κινδύνους των μηχανικών και κατασκευών με την ασφάλιση διευκρίνισε ότι μόνο με σωστά θεμέλια, σωστούς και ξεκάθαρους όρους ανάπτυξης, νόμους και κανόνες μπορεί η ασφάλιση να δώσει τα μέγιστα σε μηχανικούς και κατασκευαστές. Και μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο οι ασφαλιστές όταν υπογράφουν τα συμβόλαια δεν θα αναγκάζονται να βάζουν στους όρους των συμβολαίων τους εξαιρέσεις.

 

Άγνωστα τα πραγματικά μεγέθη της ασφαλιστικής απάτης

Ο κος Κ. Βοτσαρίδης μιλώντας για την απάτη τόνισε ότι πρόκειται για μία τακτική που εφαρμόζονταν από τα αρχαία χρόνια, ενώ σήμερα εκπροσωπεί το 10% των αποζημιώσεων, αν και στην πραγματικότητα τα πλήρη μεγέθη είναι άγνωστα. Στην αστική ευθύνη οχημάτων στην πρώτη θέση, τόνισε βρίσκεται η υπερκοστολογημένη ζημιά ενώ ακολουθούν οι ψευδείς δηλώσεις, τα πλαστά ασφαιστήρια συμβόλαια, κ.α.

 

Η ιδιωτική ασφάλιση εξελίσσεται σε δυνατό παίκτη

Οι οικονομικές εξελίξεις, η συρρίκνωση των εισοδημάτων, η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, τα ασφαλιστικά ταμεία, την δημόσια υγεία μετατρέπουν την ιδιωτική ασφάλιση σε δυνατό παίκτη στην εγχώρια αγορά διευκρίνισε ο κος Ι. Βοτσαρίδης, προσθέτοντας ότι η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί πλέον ευκαιρία επένδυσης.

Παραθέτοντας με στοιχεία την πορεία του κλάδου κατά την κρίση αλλά και της Interlife σε συνδυασμό με την τελευταία έρευνα της MRB για τις εκτιμήσεις των ελλήνων ως προς τα εισοδήματα τους και τις ανησυχίες τους για θέματα υγεία και σύνταξης αλλά και την συνοπιτκή καταγραφή του ασφαλιστικού τοπίου στην Ελλάδα διαβεβαίωσε ότι το μέλλον του κλάδου είναι ισχυρό, ενώ μιλώντας ως ασφαλιστής είπε ότι το κλίμα προσελκύεις επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά.

 

Τα μεγέθη της Interlife το 2017

Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, η Εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Χρήσης του 2017 που έκλεισε με Κέρδη της τάξεως των  20,9 εκατ. € έναντι 11,31  εκατ. € το 2016 (αύξηση 84,81 %), ενώ τα Γραμμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα 59,03 εκατ. €  (αύξηση 11,59%) και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 69,74 εκατ. €  (αύξηση 25,38 % ). Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 15,33 % και τα Αποθέματα κατά 7,24 % (103,93 εκατ. έναντι 96,91 εκατ. ) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,67 έναντι 1,54 και τους Δείκτες SCR στο 140,27% και MCR  στο 510,71%.Τέλος, η Εταιρία για πέμπτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή  Μερίσματος  στους Μετόχους της ύψους, φέτος,  0,05€  ανά μετοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*