ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες: Υψώνει οχυρά κατά cyber κινδύνων

της Ελενας Ερμείδου

«Οχυρά» απέναντι στο Νο. 1 επιχειρησιακό κίνδυνο, τον κίνδυνο του κυβερνοχώρου υψώνει η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Eurobank παρουσίασε την καινοτόμο υπηρεσία της «Προηγμένη κάλυψη από τον Κυβερνοκίνδυνο», η οποία παρέχει προστιθέμενη αξία στους πελάτες της, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις με τη χρήση του διαδικτύου. Στην ίδια εκδήλωση πελάτες και συνεργάτες της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ και της τράπεζας είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν και να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στην οχύρωση μικρών ή μεγάλων εταιρειών απέναντι στον κυβερνοκίνδυνο στο πλαίσιο του θεσμού «Ask the experts».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Άννυ Τρύφων, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α., ο κ. Ανδρέας Χασάπης, Γενικός Διευθυντής Commercial Banking του Ομίλου Eurobank και ο Χρίστος Ονουφρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Odyssey.

Η νέα τάξη πραγμάτων στο ψηφιακό περιβάλλον αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Προκύπτουν κίνδυνοι από την λειτουργία του διαδικτύου και απειλείται η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Eurobank. Στο πλαίσιο αυτό αναλύθηκαν από την ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ λύσεις που προσφέρονται στον σύγχρονο επιχειρηματία. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας «Προηγμένη κάλυψη από τον Κυβερνοκίνδυνο» δίνουν την δυνατότητα για ασφάλιση στα «μέτρα» κάθε επιχείρησης και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της.

Φέτος με αφορμή τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  (GDPR), η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α ανέλυσε το επίκαιρο θέμα  της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο υπό το πρίσμα τόσο της προστασίας όσο και της ασφάλισης δήλωσε η κα Άννυ Τρύφων, Διευθύνουσα Σύμβουλος της, προσθέτοντας ότι η μεσιτική αφουγκράζεται τις ανάγκες των πελατών, παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις στην τεχνολογία και την καινοτομία και δημιουργεί ειδικά προγράμματα που απαντούν στις διαφορετικές απαιτήσεις των μικρών ή των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α είναι πάντα δίπλα στους πελάτες και στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για να ενημερώσουν, να λύσουν απορίες και να συμβουλεύσουν σχετικά με τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί μετά την εφαρμογή του κανονισμού παρέχοντας ταυτόχρονα αποτελεσματικές λύσεις οχύρωσης απέναντι στον κυβερνοκίνδυνο, η ίδια τόνισε.

Τέλος από την πλευρά του, ο κος Χρίστος Ονουφρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Odyssey, διατύπωσε πως «εάν αναλογιστούμε πως ένας άνθρωπος έχει 1  πιθανότητα στις 576.000 να χτυπηθεί από κεραυνό και  1 πιθανότητα στις 4 να αποτελέσει θύμα παραβίασης δεδομένων, βλέπουμε ξεκάθαρα πως μια παραβίαση δεδομένων αποτελεί ένα απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο που κάθε άνθρωπος και κατ’ επέκταση κάθε οργανισμός οφείλει να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*