Ταχύρρυθμο σεμινάριο του ΕΙΑΣ για τις ασφαλίσεις μεγάλων καταστροφικών κινδύνων

Ταχύρρυθμο σεμινάριο με θέμα τις «Ασφαλίσεις μεγάλων καταστροφικών κινδύνων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, 16:00-18:30, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Αμέτρητες φορές τα δελτία ειδήσεων ελληνικών ή διεθνών τηλεοπτικών σταθμών παρουσιάζουν εικόνες μεγάλων καταστροφών και των επιπτώσεών τους στην ανθρώπινη ζωή αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας ή της πόλης που υπήρξε το επίκεντρό τους.

Ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης το έτος 1978, ο μεγάλος σεισμός της Αθήνας το έτος 1999, το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου EXXON VALDEZ  το έτος 1989 στην Αλάσκα και η ασύλληπτη θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε, όπως άλλωστε και η θαλάσσια ρύπανση του Αργοσαρωνικού που προκλήθηκε από τη βύθιση του σκάφους ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ το έτος 2017 είναι μερικές μόνο από τις τεράστιες καταστροφές που οι επιπτώσεις τους παραμένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας. Αλλά και οι καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα KATRINA το έτος 2005 στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών ή πιο κοντά μας και πολύ πιο πρόσφατα οι επιπτώσεις της πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, παραπέμπουν στο «αποτύπωμα» που αφήνουν τέτοιες μεγάλες καταστροφές σε όλες τις διαστάσεις της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνικής ή οικονομικής λειτουργίας.

  • Θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί οι επιπτώσεις αυτών των καταστροφών;
  • Επιπλέον θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί επαρκέστερα;
  • Ποιοι παράγοντες εγγυώνται την ελαχιστοποίηση της έντασης και της έκτασης τέτοιων επιπτώσεων;
  • Πώς η ασφαλιστική τεχνική παρεμβαίνει και μειώνει την οξύτητα των επιπτώσεων αυτών, ενώ μάλιστα μπορεί ακόμη και να προλάβει πολλές από τις επιπτώσεις αυτές;
  • Ποιος είναι ο ρόλος και ποια στρατηγική αναλογεί στις ασφαλιστικές εταιρείες, στις εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, στο κρίσιμο αυτό παζλ;

To 3ωρο σχετικό σεμινάριο του ΕΙΑΣ απαντά διεξοδικά, χρηστικά και τεκμηριωμένα στα προηγούμενα ερωτήματα, αναδεικνύει τις ευκαιρίες ανάπτυξης ασφαλιστικών εργασιών σε αυτούς τους τομείς και προτείνει μεθόδους αξιοποίησής τους, στο πλαίσιο των ακόλουθων θεματικών ενοτήτων:

α. Καταστροφικοί Κίνδυνοι, Ορισμοί, το κόστος τους και Αναφορές σε ενδεικτικά παραδείγματα

β. Η Ασφάλιση των Καταστροφικών Κινδύνων, Δομή Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων και Καλύψεις

γ. Αξιολόγηση και Εκτίμηση Κινδύνων, Ασφαλιστική Τεχνική και Πρωτόκολλα Διαδικασιών

δ. Αποζημιωτική Πολιτική

ε. Το Νομοθετικό Πλαίσιο και οι υποχρεώσεις Ασφάλισης

στ. Οφέλη εκ της Ασφάλισης και Επιχειρηματολογία υπέρ της Ασφάλισης Καταστροφικών Κινδύνων

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας, ελληνικής και διεθνούς, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπο αξιοποιήσιμο το συνολικό πλαίσιο αυτών των ασφαλίσεων και των δυνατοτήτων πώλησής τους.

Το σεμινάριο έχει τους εξής κύριους στόχους:

  • Να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα το συνολικό πλαίσιο των Ασφαλίσεων Μεγάλων Καταστροφικών Κινδύνων
  • Να επιτρέψει στο εκπαιδευτικό κοινό να αντιληφθεί τα εμφανιζόμενα ασφαλιστικά αντικείμενα και τις ευκαιρίες ασφαλιστικών εργασιών, στο σύνολο τους
  • Να αναπτύξει όλα τα στοιχεία ασφαλιστικής τεχνικής που ακολουθούνται στις Ασφαλίσεων Μεγάλων Καταστροφικών Κινδύνων
  • Να αναλύσει και να εξηγήσει τα πρωτόκολλα διαδικασιών από την τεχνική σύναψης της ασφάλισης και έκδοσης του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου έως και την εξαγγελία της ζημίας, του υπολογισμού της και της προτεινόμενης αποζημιωτικής πολιτικής
  • Να συμβάλει στην περαιτέρω πρόσκτηση εργασιών Ασφαλίσεων Καταστροφικών Κινδύνων, κατ’ αντιστοιχία της σημαντικότητάς τους στην κοινωνία μας και την οικονομική μας ζωή
  • Να παρουσιάσει σπουδαίες περιπτώσεις (case studies) Ασφαλίσεων Καταστροφικών Κινδύνων προς την κατεύθυνση ουσιαστικής ισχυροποίησης και εμπέδωσης των γνώσεων και των εμπειριών του εκπαιδευτικού κοινού. 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες αναμένεται να έχουν πλήρη λειτουργικότητα άριστης διαχείρισης σημαντικών περιπτώσεων ασφαλίσεων καταστροφικών κινδύνων και, επομένως, να έχουν ουσιαστικά ενισχύσει τις εργασιακές τους δυνατότητες και τις δυνατότητες εργασιακής εξέλιξής τους περαιτέρω.

Εισηγητής θα είναι ο Νίκος Μπάης, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές ασφαλιστικού περιεχομένου στη Γερμανία, στην Αγγλία και τη Γαλλία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τις εταιρείες Munich Re, Lloyd’s και L’Union des Assurances de Paris. Ο κος Μπάης διαθέτει αξιοσημείωτη και πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις αξιολόγησης και ανάληψης μεγάλων κινδύνων του συνολικού φάσματος ασφαλιστικών εργασιών, σε περιβάλλον πολυεθνικών ομίλων της Ελλάδος και του εξωτερικού. Σήμερα δραστηριοποιείται στην insurance audit.gr ως σύμβουλος επί θεμάτων Insurance Auditing, Risk Management και Mentoring τεχνικού ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

Guest speakers θα είναι ο Στάθης Γκόργκας, τεχνικός διευθυντής Γενικών Κλάδων της Prime Insurance, και ο Αλέξης Κώτσαλος, προϊστάμενος του Τομέως Ζημιών Γενικών Κλάδων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 25 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο TAXYΡΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*