ΑΧΑ Ασφαλιστική: Μπήκε δυνατά στο τομέα της πρόληψης

της Ελενας Ερμείδου

Στο τομέα της ενημέρωσης και της πρόληψης μπήκε δυναμικά από σήμερα η ΑΧΑ Ασφαλιστική, ανοίγοντας πρώτη, έναν νέο δρόμο για το κλάδο και δημιουργώντας νέες δυναμικές και νέους συσχετισμούς στην ασφαλιστική αγορά στην κοινωνία και οικονομία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες εβδομάδες πριν, ο κος Ερρίκος Μοάτσος σε συνέδριο για τις ασφάλειες είχε ανακοινώσει την απόφαση του να αναπτύξει το τομέα της πρόληψης, αποσαφηνίζοντας ότι η πρόληψη στοιχίζει λιγότερο από την αποκατάσταση. Στο ίδιο μήκος κύματος και χτες στην εκδήλωση  για τα εγκαίνια της μοναδικής έκθεσης για τον σεισμό που διοργάνωσε η ΑΧΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά

Διαβάστε:

Η AXA προκαλεί σήμερα… «Σεισμό στο Μουσείο» με λαμπερά εγκαίνια

Η έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» στοχεύει στην ενημέρωση όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως των παιδιών, των δασκάλων και σχολείων. Μέσα από σειρά δράσεων συνδέει την τεχνολογία με την ενημέρωση, η οποία «είναι και βασικός πυλώνας να συνειδητοποιήσει κανείς τους κινδύνους», διευκρίνισε ο κος Μοάτσος, συμπληρώνοντας ότι ο ρόλος μίας σύγχρονης ασφαλιστικής είναι να καταστεί συνοδοιπόρος με τους πελάτες της.

Ο κος Μοάτσος, αναφερόμενος στους κινδύνους διαβεβαίωσε ότι η ΑΧΑ θέλει να συμμετέχει στο κόστος της πρόληψης, το οποίο είναι χαμηλότερο από αυτό την αποκατάστασης, ενώ υπογράμμισε ότι οι πολίτες, η κοινωνία πρέπει να αφήσουν τις ασφαλιστικές να αναλάβουν τους κινδύνους. Η σύμπραξη δε, του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό για την χρηματοδότηση των κινδύνων είναι λύση, ο ίδιος τόνισε, ανακοινώνοντας ότι η ΕΑΕΕ βρίσκεται σε φάση μελέτης και εκπόνησης σχεδίου, το οποίο κατά την ολοκλήρωση του θα της επιτρέψει να υποβάλλει τις προτάσεις της για την χρηματοδότηση των κινδύνων.

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής  Ιστορίας κα Φαλή Βογιατζάκη δήλωσε ότι το Μουσείο θεωρεί καθήκον τού και έργο να προβάλει τέτοια μεγάλα θέματα, όπως αυτό των σεισμών, ώστε να μπορούμε όλοι με γνώση να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και μίλησε και ο Καθηγητής στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ κος Γιώργος Γκαζέττας, ο οποίος επικρότησε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της έκθεσης, τονίζοντας τους σκοπούς της και το γεγονός ό,τι θα συμβάλλει σημαντικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την έννοια του σεισμού, την συμπεριφορά των κτιρίων και τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται μοναδικά μοντέλα υδρογείων που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, εκπαιδευτικά βίντεο, που παρουσιάζουν σημαντικούς μηχανισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως και σήμερα, live μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο. Η διαδραστική λειτουργία της έκθεσης συμπληρώνεται με την «σεισμική τράπεζα και την καρέκλα εικονικής πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός» μέσα από τις οποίες το κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός.

Η έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» θα παραμείνει ανοικτή από σήμερα 23 Μαίου 2018 έως και τον Ιούνιο του 2019.

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική σε αριθμούς

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική το 2017 σημείωσε έσοδα 155 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 13 εκατ. ευρώ με δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ 169%. Είχε 478 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 267 ήταν προσωπικό και οι 211 αποκλειστικοί συνεργάτες. Οι πράκτορες και μεσίτες έφτασαν τους 615 ενώ οι πελάτες τους 495.000. Το 2017 η ΑΧΑ Ασφαλιστική είχε 28 αποκλειστικά γραφεί πωλήσεων.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*