Δ.Τσεκούρας: Η διαμεσολάβηση ως μέσο επίλυσης διαφορών

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης του Σ.Π.Α.Τ.Ε  με θέμα τους «Νέους κανόνες και οδηγίες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση», ο κ. Δ. Τσεκούρας, CEO, Νομική Προστασία ARAG, θα κάνει της εξής δήλωση:

Μιλάμε προφανώς για τη διαμεσολάβηση ως μέσο επίλυσης νομικών διαφορών. Με απλά λόγια είναι ένας εναλλακτικός προδικαστικός τρόπος για την επίλυση ιδιωτικών διαφορών που συντρέχει όταν τα δύο μέρη μιας διαφοράς, εφόσον το επιθυμούν και εφόσον συμφωνήσουν, στο πρόσωπο του διαμεσολαβητή και στην διαδικασία, αποφασίζουν να προσφύγουν εκεί για το ενδεχόμενο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. Η εφαρμογή συνοδεύεται με προϋποθέσεις καταλληλότητας και επάρκειας του διαμεσολαβητή, με κόστη αμοιβής τόσο του διαμεσολαβητή όσο και των δικηγόρων που θα συνοδεύουν τα μέρη ενώπιων του αλλά και με κάποια άλλα διαδικαστικά έξοδα.

Αντιρρήσεις εγείρονται όταν με διάταξη νόμου η διαδικασία γίνεται υποχρεωτική για τις διαφορές που επιλέγει ο νόμος, με αμφισβητούμενα κριτήρια, όπως έγινε σε εμάς αιφνιδίως με τον Ν.4512/2018.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*