KPMG: Νέα βιβλία και βιβλιοθήκη για τους 350 μαθητές του 5ου ΔΣ Περάματος

Τριακόσιοι πενήντα μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος απολαμβάνουν πλέον νέα βιβλία και νέα βιβλιοθήκη, μετά τη χορηγία της KPMG σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου (ΕΛΒΙ).

Ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Μηνάογλου, καθώς και μέλη του συλλόγου και κηδεμόνων υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους της KPMG και της Λέσχης στον χώρο της βιβλιοθήκης. Εκεί συναντήθηκαν με μαθητές, οι οποίοι με χαρά παρέλαβαν τα βιβλία εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους. Μερικοί μάλιστα της Ε΄ τάξης είχαν προετοιμάσει εκθέσεις, ποιήματα και ζωγραφιές με θέμα τα οφέλη της ανάγνωσης και της βιβλιοφιλίας.

Η δράση της KPMG πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης και σε συνέπεια των ενεργειών που πραγματοποιεί η εταιρεία διεθνώς για την καταπολέμηση του παιδικού αναλφαβητισμού, όπως πραγματοποιούνται από το KPMG’s Family for Literacy (KFFL).

Η Σιάνα Κυριάκου, γενική διευθύντρια και COO της KPMG, στο πλαίσιο της επίσκεψης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι συνεισφέρουμε θετικά στην καλλιέργεια των παιδιών, τα οποία αποτελούν το μέλλον μας, αλλά και για την εμβάθυνση των δράσεων μας στην κοινότητα του Περάματος, την οποία υποστηρίζουμε τα τελευταία 15 χρόνια.

»Η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει εφαλτήριο σε μια σειρά δημιουργίας και εμπλουτισμού δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία της Ελλάδας, με προτεραιότητα αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*