Η Generali χορηγός της Alimo Dynamics στο F1 in schools

Πιστή στη φιλοσοφία της να στηρίζει τα νέα ταλέντα και να ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα, η Generali στάθηκε δίπλα στην ομάδα μαθητών Alimo Dynamics του 2ου Λυκείου του Αλίμου, που συμμετείχε στον έβδομο πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό F1 in Schools.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από 4 έως 6 Μαΐου και οι συμμετέχοντες μαθητές κλήθηκαν να κατασκευάσουν μια μικρογραφία αυτοκινήτου Formula 1 από ειδικό ξύλο balsa, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3D CAM (Computer Aided Manufacture), κατάλληλο για κατασκευές αντικειμένων. Στόχος του εκπαιδευτικού διαγωνισμού είναι να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Ο τελικός του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού περιελάμβανε τεχνικό έλεγχο των μοντέλων αυτοκινήτων, παρουσιάσεις και αγώνες ταχύτητας. H Alimo Dynamics, παρότι συμμετείχε για πρώτη φορά, κατάφερε να φτάσει στην 9η θέση. Απέσπασε μάλιστα το Βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας και Καλύτερης Προφορικής Παρουσίασης. Δυο βραβεία που δίνουν πολλές ελπίδες για περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον, και ανταμείβουν τα μέλη της ομάδας για τον κόπο και την πολύμηνη εργασία τους.

Η ομάδα Alimodynamics, αποτελούμενη από τους μαθητές λυκείου Γιάννη Χαΐνη, Σπύρο Τσούχλαρη, Βασίλη Αυγερόπουλο, Νίκο Μπούτσικα, ευχαρίστησε την Generali Hellas για την πολύτιμη υποστήριξή της.

Από την πλευρά της, η Μαρία Λαμπροπούλου, διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της Generali, δήλωσε: «Θα θέλαμε να δηλώσουμε τα θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας. To σύνθημα της Alimo Dynamics “Our passion accelerates perfection” χαρακτηρίζει και τις δικές μας αξίες για τη στήριξη της καινοτομίας και της αριστείας. Για το λόγο αυτό θα είμαστε δίπλα τους στην επιδίωξη των ονείρων τους αλλά και των μελλοντικών τους διακρίσεων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*