Kaspersky Lab λογότυπο

Kaspersky Lab: Μεταφέρει στην Ελβετία τις βασικές υποδομές της, ανοίγοντας το 1ο Κέντρο Διαφάνειας

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Διαφάνειας, η Kaspersky Lab προσαρμόζει τις υποδομές της για να μεταφέρει έναν αριθμό βασικών διαδικασιών από τη Ρωσία στην Ελβετία. Αυτό συμπεριλαμβάνει την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων πελατών για τις περισσότερες περιοχές, καθώς και την ανάπτυξη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων ανίχνευσης απειλών. Για να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια και ακεραιότητα, η Kaspersky Lab φροντίζει για την εποπτεία της συγκεκριμένης δραστηριότητας από ένα ανεξάρτητο εξωτερικό συνεργάτη, ο οποίος εδρεύει επίσης στην Ελβετία.

Διεθνής διαφάνεια και συνεργασία για έναν υπερ-συνδεδεμένο κόσμο

Η Διεθνής Πρωτοβουλία Διαφάνειας, η οποία ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2017, αντανακλά τη συνεχή δέσμευση της Kaspersky Lab για διασφάλιση της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας των προϊόντων της. Τα νέα μέτρα είναι τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, αλλά αντικατοπτρίζουν επίσης τη δέσμευση της εταιρείας να συνεργαστεί με άλλους για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων του κατακερματισμού της βιομηχανίας και της κατάρρευσης της εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για την ψηφιακή ασφάλεια και η Kaspersky Lab κατανοεί ότι η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη, πρέπει να κερδίζεται επανειλημμένα μέσω της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν τη μεταφορά της αποθήκευσης και της επεξεργασίας δεδομένων για ορισμένες περιοχές, τη μετακίνηση της ανάπτυξης λογισμικού και της ίδρυσης του πρώτου Κέντρου Διαφάνειας.

Μετεγκατάσταση αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων πελατών

Μέχρι το τέλος του 2019, η Kaspersky Lab θα έχει ιδρύσει ένα κέντρο δεδομένων στη Ζυρίχη και σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα αποθηκεύει και θα επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες για χρήστες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Αυτές οι πληροφορίες μοιράζονται οικειοθελώς από τους χρήστες μέσω του Kaspersky Security Network (KSN), ένα προηγμένο cloud-based σύστημα το οποίο επεξεργάζεται αυτόματα δεδομένα τα οποία σχετίζονται με ψηφιακές απειλές.

Μεταφορά εργαλείων ενοποίησης λογισμικού

Η Kaspersky Lab θα μεταφέρει στη Ζυρίχη τον «software build conveyer» της — ένα σύνολο εργαλείων προγραμματισμού τα οποία χρησιμοποιούνται για τη συναρμολόγηση έτοιμου προς χρήση λογισμικού από πηγαίο κώδικα. Πριν το τέλος του 2018, τα προϊόντα της Kaspersky Lab και οι βάσεις δεδομένων ανίχνευσης απειλών με κανόνα (βάσεις δεδομένων AV) θα αρχίσουν να ενοποιούνται και να υπογράφονται με ψηφιακή υπογραφή στην Ελβετία, προτού διανεμηθούν στα τερματικά σημεία των πελατών παγκοσμίως. Η μεταφορά θα διασφαλίσει ότι όλα τα προσφάτως ενοποιημένα λογισμικά μπορούν να επαληθευτούν από έναν ανεξάρτητο οργανισμό, και να δείξουν ότι οι κατασκευές και ενημερώσεις λογισμικού που λαμβάνουν οι πελάτες ταιριάζουν με τον πηγαίο κώδικα που δίνεται για έλεγχο.

Ίδρυση του πρώτου Κέντρου Διαφάνειας

Ο πηγαίος κώδικας των προϊόντων της Kaspersky Lab και των ενημερώσεων λογισμικού θα είναι διαθέσιμος για έλεγχο από υπεύθυνους φορείς σε ένα ειδικό Κέντρο Διαφάνειας το οποίο θα φιλοξενείται επίσης στην Ελβετία και αναμένεται να ανοίξει φέτος. Αυτή η προσέγγιση θα δείξει περαιτέρω ότι από γενιά σε γενιά τα προϊόντα της Kaspersky Lab κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για έναν μόνο σκοπό: την προστασία των πελατών της εταιρείας από ψηφιακές απειλές.

Ανεξάρτητη εποπτεία και επιθεώρηση

Η Kaspersky Lab φροντίζει για την ανεξάρτητη εποπτεία της αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων, της ενοποίησης λογισμικού και του πηγαίου κώδικα από εξωτερικό συνεργάτη καταρτισμένο για τη διενέργεια τεχνικών αναθεωρήσεων λογισμικού. Δεδομένου ότι η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη καθίστανται καθολικές απαιτήσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία της ψηφιακής ασφάλειας, η Kaspersky Lab υποστηρίζει τη δημιουργία ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που θα αναλάβει αυτή την ευθύνη, όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για άλλους εταίρους και μέλη που επιθυμούν να ενταχθούν.

Η δέσμευση της Kaspersky Lab

Ως κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων ψηφιακής ασφάλειας, η Kaspersky Lab ανέκαθεν έχει δεσμευτεί για τις πιο αξιόπιστες πρακτικές στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής προστασίας κατά τη μεταφορά δεδομένων, των αυστηρών εσωτερικών πολιτικών για την πρόσβαση σε δεδομένα, των διαρκών δοκιμών ασφάλειας της υποδομής της, και πολλά άλλα. Με αυτό το νέο σύνολο μέτρων, η Kaspersky Lab στοχεύει να βελτιώσει σημαντικά την ανθεκτικότητα της υποδομής πληροφορικής σε οποιονδήποτε κίνδυνο εμπιστοσύνης – ακόμη και θεωρητικών – και να αυξήσει τη διαφάνειά της στους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Σχολιάζοντας τη μεταφορά των διαδικασιών και το άνοιγμα του Κέντρου Διαφάνειας, ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία, όπως η δική μας, πρέπει να προσαρμοστούμε στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας, των ενδιαφερόμενων μερών και των εταίρων μας. Η διαφάνεια είναι μια τέτοια ανάγκη και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να επανασχεδιάσουμε την υποδομή μας και να μετακινήσουμε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας δεδομένων μας στην Ελβετία. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει παγκόσμια τάση για ψηφιακή ασφάλεια και ότι μια πολιτική εμπιστοσύνης θα υιοθετηθεί από ολόκληρη τη βιομηχανία ως βασική απαίτηση-κλειδί».

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αρχές της διαφάνειας της Kaspersky Lab και τη Διεθνή Πρωτοβουλία Διαφάνειας εδώ: www.kaspersky.com/about/transparency.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*