Άγρια κόντρα για τα κρεβάτια των ΜΕΘ

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) εκχωρεί την αρμοδιότητα διαχείρισης των κρεβατιών εντατικής νοσηλείας (ΜΕΘ) ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Στον επιχειρησιακό έλεγχο του εν λόγω φορέα υπόκεινται ήδη τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ πρόκειται ωστόσο για αναιτιολόγητη ενέργεια, εφόσον η διαχείριση των κρεβατιών ΜΕΘ γίνεται – κατά γενική ομολογία – με επιστημονικά άριστο τρόπο από το ανθρώπινο δυναμικό του φορέα στον οποίο εργάζονται, ξεπερνώντας συστημικά προβλήματα και ανεπάρκειες.

“Για ποιο λόγο αφαιρείται ένα κλινικό έργο του ΕΚΑΒ και εκχωρείται χωρίς καμία λογική στο μη υγειονομικό ΕΚΕΠΥ;” ρωτά χαρακτηριστικά το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ. Όπως επισημαίνει, το ΕΚΕΠΥ αποτελεί το διοικητικό‐πολιτικό σχηματισμό που ελέγχει το ΕΚΑΒ και προφανώς δεν γίνεται να ελέγχει τον εαυτό του.

Εξάλλου, προσθέτουν οι γιατροί, το ΕΚΑΒ διαθέτει τεχνογνωσία και πείρα δεκαετιών στο συγκεκριμένο τομέα.

“Ποιος θέλει να αποδυναμώσει και να ακρωτηριάσει το ΕΚΑΒ; Για ποιο λόγο και προς όφελος ποιου;” αναρωτιούνται, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για προσπάθειες επηρεασμού της διαχείρισης των κρεβατιών ΜΕΘ και παρέμβασης τρίτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*