Η Interamerican προάγει τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της ΙΝΤERAMERICAN για την καλλιέργεια και εμπέδωση βασικών γνώσεων για την οικονομία και τη διαχείριση του χρήματος από τις μικρές ηλικίες, ο Νίκος Φίλιππας, πρόεδρος του Ινστιτούτου και καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, μίλησε πρόσφατα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Ο Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, με τον Νίκο Φίλιππα, πρόεδρο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά

Η σχετική εκδήλωση οργανώθηκε με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο δημοτικό αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και την παρακολούθησαν περισσότερα από 200 παιδιά. Την παρουσίαση προλόγισε ο Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου και της εταιρείας ως ιδιαίτερα ουσιαστική για τη δημιουργία χρηματοοικονομικής συνείδησης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και της κοινωνικής ευημερίας και προόδου.

Ο Ν. Φίλιππας, με απλό τρόπο και πολλά παραδείγματα, βοήθησε τους μικρούς μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της αποταμίευσης και του προγραμματισμού, τη συναλλακτική χρηστικότητα του χρήματος και την αξία της γνώσης για την οικονομία.

Στο τέλος της ομιλίας του Ν. Φίλιππα, τα δύο παιδικά βιβλία του «Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας!» και «Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας!», τα οποία έχει συγγράψει ο καθηγητής με χορηγία της INTERAMERICAN, διανεμήθηκαν στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*