Λ. Φραγκιαδάκης: Μία παραίτηση με πολλές εξηγήσεις …

Η παραίτηση του κ. Φραγκιαδάκη από την διοίκηση της ΕΤΕ μόνο παράδοξη δεν φαίνονταν.

Από τον προηγούμενο μήνα το I.W είχε επισημάνει ότι έφερε ευθύνες για την αδυναμία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, για την περίπτωση της ΕΤΕ στη Ρουμανία, ενώ και σε εσωτερικό επίπεδο της Τράπεζας, οι 16.000 συνταξιούχοι του έριχναν κατάρες (άνευ εισαγωγικών) για την ολική περικοπή της Επικουρικής Σύνταξης που πλήρωνε το ΛΕΠΕΤΕ.

Διαβάστε: «Times change» για την Εθνική Ασφαλιστική 

Ο κ. Φραγκιαδάκης γνώριζε ότι ‘δεν πατούσε καλά’ εντός και  εκτός της τράπεζας παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα ΜΜΕ συνέχιζαν να τον ‘γλύφουν’ για να πάρουν διαφήμιση ή να υποστηρίξουν τα δάνειά τους (γι’ αυτό και είχαν ‘θάψει’ την περίπτωση του ΛΕΠΕΤΕ, την οποία έβγαλαν μόλις πρόσφατα)

Και τώρα τι;

Για την Εθνική Ασφαλιστική, ο χρόνος τρέχει μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ενδεχομένως να υπάρξει και παράταση. Για την ΕΤΕ, το πρόβλημα είναι πως θα δικαιολογηθουν οι λογιστικές εγγραφές για τα προεξοφλημένα έσοδα από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Μαθαίνουμε ότι υπάρχει καθημερινή επικοινωνία μεταξύ της ΕΤΕ, της ΤτΕ, του ΤΧΣ  και των ορκωτών ελεγκτών προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση του θέματος.

Η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει να κάνει την δουλειά της και μάλιστα ετοιμάζει και μία νέα σειρά προιόντων (αποταμιευτικών-συνταξιοδοτικών) ανταγωνιστικών ως προς την αγορά και τις νέες συνθήκες.  Τα προγράμματα υγείας Full εξακολουθούν να πουλάνε με υψηλούς ρυθμούς,  ενώ γενικότερα η Εθνική Ασφαλιστική και τα στελέχη της συνεχίζουν να υπερασπίζονται τις ‘ασφαλιστικές Θερμοπύλες’ τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*