files and folder fly like butterfly

Solvency II: Το καλό πωλείται σε μικρή συσκευασία

της Ελενας Ερμείδου

Εν ευθέτω χρόνω δημοσιεύονται όλες οι εκθέσεις Φερεγγυότητας (Solvency II) των ασφαλιστικών εταιρειών με το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων να στρέφεται στα αποτελέσματα που θα δημοσιοποιήσει η Εθνική  Ασφαλιστική και η ΝΝ Hellas.

Τα αποτελέσματα πέρυσι περιείχαν πολλαπλές πληροφορίες, σύνθετες όσον αφορά την ποιοτική ανάλυση του περιβάλλοντος και των κινδύνων, τους τρόπους αντιμετώπισής των, τις θέσεις και λειτουργίες των ατόμων. Στο πλαίσιο αυτό και σχετικά με τις εκθέσεις Φερεγγυότητας (Solvency II) θυμίζουμε ότι η KPMG πρόσφατα είχε θέσει κάποια ερωτήματα:

Οπωςς, αν πραγματικά  οι εκθέσεις αυτές παρείχαν τη «σωστή» πληροφόρηση που έπρεπε να περιέχουν, βάση των σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ποιοτική ανάλυση του περιβάλλοντος και των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κάθε οντότητα, τους τρόπους αντιμετώπισής των, αλλά και το πώς αυτοί οι κίνδυνοι επηρεάζουν τη λειτουργία  και επιβαρύνουν με πρόσθετα κεφάλαια.

Τα άτομα που εργάζονται σε κάθε ασφαλιστική, ανέλυε η KPMG διενεργούν πολλαπλές λειτουργίες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική συμμόρφωση με τους κανονισμούς, ακόμα και στους μεγάλους οργανισμούς πρυτανεύουν οι γενικολογίες, επικρατεί η υπέρ – πληροφόρηση σε θέματα χαμηλού ενδιαφέροντος που κουράζει ενώ τα σημαντικά στοιχεία  «κρύβονταν» μέσα σε χάος ασήμαντων πληροφοριών.

Υπογράμμιζε ότι  από την πληροφόρηση που έδωσαν οι ασφαλιστικές, ο χρήστης δεν καταλαβαίνει την επίδραση στο ύψος των κεφαλαίων από αλλαγές σε βασικούς παραμέτρους.

Η  KPMG εξηγεί ότι οι αναλύσεις θα πρέπει να είναι με κοινούς κανόνες και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να προκύπτει και άμεση συγκριτική ανάλυση, διαμηνύοντας ότι τα καλύτερα καθοριστικά στοιχεία είναι αυτά που πωλούνται σε μικρή συσκευασία και απαιτείται μικρή ποσότητα για να καθορίσουν το «θολό» τοπίο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*