Στην εισαγγελία η υπόθεση της UNICEF

Στην αναποφασιστικότητα και το διχασμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής αποδίδει η UNICEF την αδυναμία υλοποίησης του πλάνου αναδιοργάνωσης ελληνικού γραφείου.

Όπως εξηγεί η διεθνής ΜΚΟ σε νεότερη ανακοίνωσή της, οι δύο ανεξάρτητοι φορείς που διενήργησαν ελέγχους στην ελληνική εθνική επιτροπή αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες και ανέδειξαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις, αλλά όχι την ύπαρξη απάτης. Οι δυσλειτουργίες αφορούσαν ανεπαρκή καταγραφή λογιστικών συναλλαγών, αμφισβητούμενες πρακτικές απασχόλησης και ελλιπή διακυβέρνηση.

«Η UNICEF επένδυσε σημαντικούς πόρους και συνεργάστηκε μεθοδικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πλάνου αναδιοργάνωσης, το οποίο θα επανέφερε την διοικητική διαχείρισή της στα διεθνή πρότυπα που απαιτούνται για το διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών του Οργανισμού και που αναμένονται από τους εταίρους μας», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας όμως, πως «παρά τις εντατικές προσπάθειες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένης της αναποφασιστικότητας και του διχασμού του Διοικητικού Συμβουλίου, οι στόχοι μας δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν». Ωστόσο, έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για τον καθορισμό νέας Εθνικής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ η οργάνωση δεσμεύεται να συνεργαστεί πλήρως με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η δέσμευση της UNICEF να συνεχίσει να είναι παρούσα στη χώρα μα και το έργο της για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες θα είναι μέρος του πλάνου της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης, το οποίο στηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών.

 Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*