Μ. Χαμπάκη: «Οδηγία IDD. Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων»

Ένας οδηγός για τις κανονιστικές απαιτήσεις που εισάγει η οδηγία IDD (Insurance Distribution Directive) σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων είναι το νέο βιβλίο της Μυρτώς Χαμπάκη, από τις εκδόσεις της Insurance Ιnnovation.

Με τη χρήση κατανοητής γλώσσας και με δομή που συμβαδίζει με τα πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου, το βιβλίο προσεγγίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προσυμβατική ενημέρωση, τη σύγκρουση συμφερόντων, την οργάνωση και τη διακυβέρνηση των καναλιών διανομής και των προϊόντων, καθώς και των απαιτήσεων επιμόρφωσης, καταλληλότητας και αξιοπιστίας.

Στόχος του βιβλίου «Οδηγία IDD. Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» είναι να περιγράψει εν συντομία, αλλά ουσιαστικά, το πώς διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση από την 1η Οκτωβρίου 2018 – την ημερομηνία σταθμό για την οριστική υιοθέτηση του νέου πλαισίου.

Η Μυρτώ Χαμπάκη σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ, από όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές. Είναι κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών των INSEAD Business School και Oxford University.

Τα τελευταία 23 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα: στην Deloitte Ελλάδος, στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και στην Crowe SOL Consulting. Στην παρούσα φάση εργάζεται στην ασφαλιστική εταιρία Νομικής Προστασίας ΑRAG SE Hellas.

Επί σειρά ετών διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτις σε αρκετά συνέδρια των Financial Times στην Ελλάδα και ομιλήτρια σε πλήθος εκδηλώσεων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Solvency II – Η μεγάλη εικόνα» από τις εκδόσεις της Insurance Innovation.

Σημειώνεται ότι αποκλειστική χορηγός της παρούσας έκδοσης είναι η εταιρεία επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων GLASSDRIVE, ενώ για παραγγελίες μεγαλύτερες των 20 αντιτύπων υπολογίζονται ειδικές εκπτώσεις.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το βιβλίο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*