Η EL CORTE INGLES καινοτομεί στην ισπανική αγορά με επίκεντρο την υγεία των πελατών της

Αποτελεί το πρώτο προϊόν που συνδέει τις τιμές της ασφαλιστικής πολιτικής της εταιρείας με τις υγιεινές συνήθειες διαβίωσης των πελατών της.

Η ασφάλιση ζωής VidaMovida θα επιτρέπει στους πελάτες της να λαμβάνουν καλύτερες τιμές για αγορές στο El Corte Inglés με τη μορφή εκπτώσεων, ανάλογα με τον αριθμό βημάτων που ο πελάτης κάνει σε καθημερινή βάση.

Συγκεκριμένα, αν κάνει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10.000 βήματα την ημέρα, θα λαμβάνει δωροεπιταγή 10 ευρώ για ένα τρίμηνο για να την ξοδέψει άμεσα στις αγορές του ή θα μπορεί να τις συσσωρεύσει για μελλοντικές αγορές. Αυτό το ασφαλιστικό σύστημα αποτελεί την πρώτη ασφάλιση ζωής στην Ευρώπη που επιβραβεύει τη σωματική δραστηριότητα του ασφαλιζόμενου πελάτη, η οποία μετράται σε βήματα.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ του El Corte Inglés υποστηρίζει ότι στον σημερινό τρόπο ασφάλισης ζωής δεν υπάρχει φυσική αλληλεπίδραση και πάντα οι πελάτες βλέπουν το αρνητικό της ασφάλισης και όχι τα θετικά. Αυτό το νέο προϊόν προσφέρει τις ίδιες συνθήκες και προϋποθέσεις του ολοκληρωμένου πακέτου ασφάλισης ζωής της El Corte Inglés, όσον αφορά τις τιμές, τα ασφάλιστρα ή τις καλύψεις. Ωστόσο, μόνο οι πελάτες που δεν καπνίζουν ή έχουν σταματήσει το κάπνισμα τα τελευταία δύο χρόνια και ακολουθούν μία κατά μέσο όρο ενεργό σε δραστηριότητες ζωή, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Το τελευταίο θα αποδεικνύεται στην εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, την οποία έχει αναπτύξει η El Corte Inglés, η οποία θα καταγράφει τα βήματα που έκαναν οι πελάτες στο τέλος της ημέρας.

Η προαναφερθείσα μέτρηση βημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε με ένα βραχιόλι δραστηριότητας είτε με το ίδιο το κινητό τηλέφωνο, μέσω εφαρμογών της Apple Health, του IOS ή του Google Fit για το Android. Εάν επιτευχθεί μέσος όρος από 4.000 έως 5.999 βήματα, το βραβείο θα είναι τέσσερα ευρώ στο τέλος του τριμήνου.

Αν είναι μεταξύ 6.000 και 7.999, έξι. Όταν φτάσει σε ένα διάστημα μεταξύ 8.000 και 9.999 βημάτων, το ασφάλιστρο είναι οκτώ ευρώ, όταν ξεπεράσει τα 10.000 βήματα, που ισούνται με μια ώρα και σαράντα λεπτά δραστηριότητας, ο πελάτης κερδίζει το μέγιστο ποσό των 10 ευρώ.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή του El Corte Inglés Seguros, το 60% των νέων πελατών είναι κάτω των 40 ετών και το 78% κάτω των 45. Η λογική αυτού του νέου προϊόντος βασίζεται στο γεγονός ότι, εάν ο ασφαλισμένος έχει υγιεινές συνήθειες, η απώλεια ασφάλισης θα μειωθεί μακροπρόθεσμα. Το 2017 υπογράφηκαν 90.000 νέες ατομικές ασφαλίσεις ζωής, κινδύνου και ατυχημάτων. Η πρόβλεψη για το τρέχον έτος είναι να υπερβεί τις 100.000, σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτό το νέο προϊόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*