Εθνική Ασφαλιστική: Το τελευταίο 100άρι με διαιτητή το ΤΧΣ

της Ελενας Ερμείδου

Για την Τετάρτη 25 Απριλίου μετατέθηκε η εύρεση λύσης για την μεταβίβαση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της ΕΤΕ και του ΤΧΣ την περασμένη Παρασκευή δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Η Fosun, αν και ζήτησε αποκλειστικές συνομιλίες για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ως ο δεύτερος πλειοδότης,  το ΤΧΣ  αποφάσισε να ανοίξει η διαδικασία με στόχο να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός.

Fosun και Gongbao σε συνεργασία με την Rongfeng Rongfeng Holding Group Co., Ltd φαίνεται να αναμετρούν τις δυνάμεις τους για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ωστόσο με μία πρώτη ματιά στα νούμερα, η Gongbao υστερεί έναντι της Fosun. Σε απάντηση της στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης (Shenzhen Stock Exchange’s) ανέφερε γραπτώς ότι το 40% της εξαγοράς θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια και το εναπομείναν 60% από δανεισμό M&A.

Βασικό μειονέκτημα επίσης ότι το κύριο αντικείμενο της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην γραπτή απάντηση είναι η ανάπτυξη του real estate, το επιχειρηματικό μοντέλο τής μέχρι και σήμερα δεν περιέχει ασφάλειες. Δεν διαθέτει επαρκή τεχνογνωσία και γνώσεις διαχείρισης ασφαλειών. Το επιχειρηματικό μοντέλο των ασφαλειών είναι πολύ πιο περίπλοκο από το κύριο τής μέχρι σήμερα αντικείμενο. Διαγράφονται συνεπώς αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας και τον τρόπο που θα γίνει η ενσωμάτωση της μίας στην άλλη.

Ενδιαφέρον δείχνει και η Wintime, ωστόσο μέχρι την Τετάρτη θα δείξει ποίοι και πόσοι θα πάρουν τον ρόλο του διεκδικητή της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

 

 

 

 

One comment

  1. Ελένη Ερμείδου, thanks! And thanks for sharing your great posts every week!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*