Leroy Merlin: Ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας με την ασφάλεια της ΑΧΑ

της Ελενας Ερμείδου

Επενδυτικά κονδύλια ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ έριξε η 3η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής στο κόσμο σε είδη κατοικίας, Leroy Merlin μέλος του ομίλου ADEO για να ανοίξει τις πύλες της προς το κοινό, στο κέντρο της Αθήνας, στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 112 μεθαύριο 20 Απριλίου. Πρόκειται για την πρώτη επιχειρηματική επένδυση στο κέντρο της πόλης ενώ θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον 2 ακόμα επενδύσεις στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων Σύμβουλος της Leroy Merlin Olivier Arduin.

H έναρξη λειτουργίας του καταστήματος στο αστικό ιστό της Αθήνας είναι ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην Ελλάδα στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο Γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού, και όπως προβλέπεται θα ενισχύσει την δυναμική της ευρύτερης αγοράς καθώς και το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, συμπλήρωσε ο κος Olivier Arduin.

Ερωτώμενος από το IW ο διευθυντής ανάπτυξης κος Γεώργιος Γαρούφας στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου σχετικά με τους επιχειρηματικούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίζει μία απόφαση του Ομίλου να ανοίξει στο κέντρο της Αθήνας κατάστημα (πχ απεργίες, διακοπές εφοδιαστικής αλυσίδας), απάντησε ότι τα logistics της εταιρείας είναι άριστα και ότι το κατάστημα είναι ασφαλισμένο από κάθε άποψη ακόμα και για τους πελάτες του, σύμφωνα με τα πρότυπα του Ομίλου ο οποίος ασφαλίζεται στην Γαλλική AXA.

Ο κύκλος εργασιών της LM από το 2010 (12,8 δισεκ) κινείται ανοδικά, το 2017 έφτασε τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 19,1 δισεκατομμύρια το 2016 και 17,6 το 2015. Διαθέτει 757 ιδιόκτητες εταιρείες, 557 franchise καταστήματα.

Κάθε έτος, από το 2007 ο όμιλος πραγματοποιεί επενδύσεις περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ με 1 δισεκατομμύριο.

Επί της παρούσης από την είσοδο του Ομίλου στην Ελλάδα το 2005,  4 καταστήματα Leroy Merlin λειτουργούν στην Αθήνα, 1 στην Θεσσαλονίκη, 1 στην Λάρισα και 1 στην Λευκωσία της Κύπρου.

Το νέο  κατάστημα στην Βασ. Σοφίας εκτείνεται σε 3 ορόφους συνολικού εμβαδού 5.300 τ.μ.,  και διαθέτει 300 θέσεις υπόγειας στάθμευσης.

Παρέχει στους πελάτες του εργαστήριο κατασκευών και παράλλληλα και την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες μοιραστούν τυχόν ιδέες τους με σκοπό την ενδυνάμωση της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την υποστήριξη πρωτοβουλιών κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Απώτερος στόχος της Leroy Merlin όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας να γίνει ένα κατάστημα Phygital Platform που θα εξυπηρετεί ιδιώτες και επαγγελματίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*