Ανοίγουν τα χαρτιά τους Εθνική Ασφαλιστική και Fosun

της Ελενας Ερμείδου

Από τις ΗΠΑ στην Κίνα μεταφέρεται το ενδιαφέρον της Εθνικής Ασφαλιστικής. Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του IW πέφτουν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων σύμφωνα με τα όσα έχει ζητήσει το ΤΧΣ, με την Fosun να πρωτοστατεί.

Αν και η Fosun, (η δεύτερη επικρατέστερη μετά την Exin που κηρύχτηκε, όμως έκπτωτη από την Εθνική Τράπεζα) έχει ζητήσει αποκλειστικότητα στην μάχη μπαίνουν Gongbao και Wintime.

Ανεπίσημα πριν δύο μήνες,  η Rongfeng Holding Group  σε συνεργασία  με την Shanghai Gongbao Business Consulting Co. είχε ανακοινώσει ενδιαφέρον, ωστόσο τα οικονομικά της μεγέθη δεν φαίνεται να το επιτρέπουν. Ούτε και η ελληνική εγχώρια ασφαλιστική αγορά έδειξε τότε να είχε πειστεί.

Στις συζητήσεις που θα γίνουν θα επανεξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της οικονομικής προσφοράς.

Η Κινεζική Fosun πέρυσι είχε προσφέρει περί τα 650 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016. Πρόσφατα η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας 27,9%,  (κέρδη προ φόρων: 73,9 εκατ)  οπότε και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το ύψος του τιμήματος που θα προσφέρουν οι νέοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*