EIAS Certified Specialist in Health Insurance & Medical Underwriting

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλίσεων και αξιολόγησης κινδύνων υγείας του του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, που οδηγεί στην έγκριτη πιστοποίηση EIAS Certified Specialist in Health Insurance & Medical Underwriting, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2, την Πέμπτη 3, τη Δευτέρα 7, την Τετάρτη 9, την Πέμπτη 10 και τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, 16:00-19:45, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ινστιτούτου (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

  • Πώς διαμορφώνεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και ποιος είναι ο βαθμός αξιοπιστίας και ποιότητας των υπηρεσιών του;
  • Ποιες είναι οι συνθήκες που χαρακτηρίζουν τις λειτουργίες του;
  • Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε θέματα που αφορούν στην υγεία μας, εν μέσω αυτών των συνθηκών;
  • Ποιος είναι ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης και των Ασφαλίσεων Υγείας στο νεοδιαμορφωνόμενο puzzle;
  • Ποιες είναι οι προοπτικές που διαφαίνονται;
  • Ποιες είναι οι διεθνείς πρακτικές;
  • Πώς ορίζονται οι ασφαλιστικοί κίνδυνοι υγείας και πώς τους διαχειριζόμαστεq
  • Ποιο μπορεί να είναι το άριστο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλίσεων υγείας;

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 24 εκπαιδευτικών ωρών και απαντά κατά τρόπο τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο στα προαναφερόμενα ερωτήματα, ενώ ενημερώνει χρηστικά και ουσιαστικά για θέματα που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση, τις μελλοντικές εξελίξεις και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΙΑΣ αναλύει ενδελεχώς το περιβάλλον των συστημάτων υγείας της χώρας μας και διεθνώς, τα μεγέθη που χαρακτηρίζουν την αγορά ασφαλίσεων υγείας, το νομικό πλαίσιο που τη διέπει, τα κύρια προγράμματα ασφαλίσεων υγείας, τα πρωτόκολλα διαδικασιών, τις πλήρεις αρχές αξιολόγησης των ασφαλιστικών κινδύνων υγείας (Expert Underwriting Systems), τις θεμελιώδεις βάσεις οργάνωσης αποτελεσματικών συστημάτων αξιολόγησης ασφαλιστικών κινδύνων υγείας, καθώς και την αναλογιστική τεχνική ανάλυσης των παραγόντων που συμβάλουν στην αποδοτική και εύρυθμη λειτουργία ολοκληρωμένων συστημάτων προστασίας υγείας.  Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα προτείνει συντεταγμένη επιχειρηματολογία ανάπτυξης των πωλήσεων ασφαλίσεων υγείας, προς όφελος εντέλει του ασφαλιστικού κοινού και των μελών της κοινωνίας μας ευρύτερα.

Εισηγητές είναι ο Γιάννης Βασαλάκης, Διευθυντής Underwriting Ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας του Ομίλου Interamerican, ο Νίκος Μαρκόπουλος, Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου Interamerican, ο Παναγιώτης Σκαβάρας, Solution Delivery Director της MedNet International.

Το πρόγραμμα το εμπλουτίζουν ως guest speakers η ιατρός Ολυμπία Σαμολαδά και ο αναλογιστής Δημήτρης Μαλαξιανάκης, οι οποίοι θα χειριστούν εξειδικευμένες ενότητες.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 150 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο EIAS CERTIFIED SPECIALIST in HEALTH INSURANCE & MEDICAL UNDERWRITING.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*