Two 3d partners - puppets, installing the diagram. Objects over white

Ψηλά από σήμερα ο πήχυς για την ασφαλιστική αγορά

της Ελενας Ερμείδου

Το οικονομικό κλίμα αποκαθίστανται με την ασφαλιστική αγορά να ανεβάζει το πήχυ των προσδοκιών για το 2018. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα της παραγωγής ασφαλίστρων της ΕΑΕΕ για τον Ιανουάριο 2018 (+3,8%) έναντι του Ιανουαρίου 2017. Οι ασφαλίσεις ζωής έφτασαν τα 165.549 εκατ. ευρώ και οι ασφαλίσεις κατά ζημιών τα 190.308 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας και οι δύο επιμέρους κλάδοι ανάπτυξη 3,8%.

Με αρνητικό ωστόσο πρόσημο στις ασφαλίσεις ζωής έκλεισαν οι ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις -3,4% και τα κεφαλαιοποιητικά προϊόντα ζωής -20,4%. Αύξηση σημείωσαν οι ευθύνες, η βοήθεια, τα ατυχήματα, οι εγγυήσεις, οι ασθένειες, οι μεταφορές, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα για την διαμόρφωση της παραγωγής στο κλάδο κατά ζημιών, χωρίς ωστόσο χωρίς να κλειδώνει τίποτα.

Στις προτεραιότητες της ΕΑΕΕ το 2018 είναι οι συντάξεις, η υγεία, οι φυσικές καταστροφές, η επαγγελματικές ευθύνες. Επίσης και η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ανασφάλιστα οχήματα που έχει πάρει ήδη πολλές αναβολές αλλά όπως όλα δείχνουν τελευταία ο μηχανισμός ενδεχομένως να δουλέψει. Η εύρεση λύσης για το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου το οποίο τελεί υπό διαδικασία Run Off με σύμβολο όπως ακούγεται την PwC.

Και, τέλος η είσοδος των ΕΠΥ στο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού κάτι για το οποία θα μιλήσει σήμερα σε εκδήλωση της ΕΑΕΕ ο πρόεδρος της Ενωσης κος Δημήτρης Μαζαράκης με αφορμή την είσοδο 6 ΕΠΥ στο σύστημα.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*