Απόλλων ΑΕ Μεσιτείας Ασφαλίσεων: Δυνατή και με νέο μοντέλο λειτουργίας

της Ελενας Ερμείδου

Η Απόλλων Μεσιτείας Ασφαλίσεων δραστηριοποιείται στην αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το 1956 και αποτελεί ένα από τα παλιότερα γραφεία διαμεσολάβησης. Ο αρχικός σκοπός ήταν να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ομίλου επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται αδιάλειπτα στην ελληνική αγορά από το 1922.

Για πολλές δεκαετίες, η εταιρεία λειτουργούσε ως home broker του ομίλου επιχειρήσεων Σαρακάκη, με εξειδίκευση στην αγορά των υπηρεσιών αυτοκίνησης.Τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύει στην ανάπτυξη της εξωστρέφειάς της, λειτουργώντας το μοντέλο του ανεξάρτητου broker, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ενός επίλεκτου δικτύου συνεργατών, που υποστηρίζεται από δομές Agency και Brokerage.

Για την εταιρεία μας η αγορά της διαμεσολάβησης αλλάζει, μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και ανάπτυξης, που δεν είναι άλλο από το Agency Broker System.

Το «ισχυρό χαρτί» της εταιρείας μας είναι η αξιοπιστία του ονόματος Σαρακάκη και η στρατηγική ανάπτυξης

Το νέο αυτό μοντέλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο συνδυασμός των θετικών στοιχείων των δύο προηγούμενων μοντέλων που αναπτύχθηκαν και μεσουράνησαν στην αγορά τις προηγούμενες δεκαετίες, εκείνου του Agency System και εκείνου του Brokerage ή αλλιώς πρακτορειακού.

Σφραγίδα αξιοπιστίας το όνομα Σαρακάκης

Το «ισχυρό χαρτί» της εταιρείας μας είναι η αξιοπιστία του ονόματος Σαρακάκη και η στρατηγική ανάπτυξης. Μια στρατηγική που δεν εστιάζεται στην προϊοντική αλλά στη συμβουλευτική πώληση, που επενδύει στη συστηματική εκπαίδευση και στη μόνιμη καθοδήγηση του συνεργάτη μας (coaching), με στόχο την πληρέστερη κατάρτισή του, την επαγγελματική του ανάπτυξη και, κατ’ επέκταση, την αύξηση της δραστηριότητάς του, δημιουργώντας του έτσι προστιθέμενη αξία μέσα από τη συνεργασία μας.

Για την «Απόλλων», ο συνεργάτης δεν είναι παραγγελιολήπτης ή αλλιώς εντολοδόχος, είναι ο επαγγελματίας που προκαλεί τη δραστηριότητα, που επενδύει στην κατάρτισή του και την εξέλιξή του, που παράγει ενεργητικά και όχι παθητικά. Αυτός ο τύπος επαγγελματία θα συμβάλει στη διαμόρφωση ασφαλιστικής συνείδησης στην κοινωνία και θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και εξέλιξης της αγοράς μας, μιας αγοράς που, επί χρόνια, παραμένει κολλημένη στο 2% του ΑΕΠ.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύει στην ανάπτυξη της εξωστρέφειάς της, λειτουργώντας το μοντέλο του ανεξάρτητου broker

Οι επαγγελματίες αυτοί, διαβεβαιώνει η «Απόλλων», θα φέρουν τις επόμενες καλές μέρες στην αγορά μας.

Στους δέκα πρώτους της αγοράς

Η εταιρεία, με αποτελέσματα 2017, αν εξαιρεθούν τα γραφεία των τραπεζών ιδρυμάτων και οι πολυεθνικοί brokers, ανήκει στους δέκα πρώτους της αγοράς. Πέτυχε μια αύξηση εργασιών της τάξεως του 27,9%, σε μια αγορά που προσπαθεί να ισορροπήσει ή, αλλιώς, να σταθεροποιηθεί.

Όραμα όλων είναι να αποτελεί η Απόλλων ΑΕ την καλύτερη μεσιτική εταιρεία στην αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τους πελάτες και τους συνεργάτες της, προσφέροντας μια «ξεχωριστή εμπειρία», μέσα από αποτελεσματικές και καινοτόμες ασφαλιστικές υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας ανάπτυξη και κερδοφορία, λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον που εμπνέει αξιοπιστία, σεβασμό και υπερηφάνεια.

Για την «Απόλλων», ο συνεργάτης δεν είναι παραγγελιολήπτης ή αλλιώς εντολοδόχος. Είναι ο επαγγελματίας που προκαλεί τη δραστηριότητα, που επενδύει στην κατάρτισή του και την εξέλιξή του

Ανοικτή σε οποιαδήποτε μορφή συνέργειας

Η εταιρεία είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε μορφή συνέργειας που δεν δημιουργεί στρεβλώσεις, θέτοντας πάντα ως προϋπόθεση τα κριτήρια κοινής φιλοσοφίας και κουλτούρας, καλής επικοινωνίας και κοινού οράματος ανάπτυξης και εξέλιξης. Η εποχή, σύμφωνα με την «Απόλλων», επιτάσσει συνέργειες, και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύει.

Aναδημοσίευση από Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*