Από τη συνέντευξη Τύπου για την Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με παρούσα την INTERAMERICAN (Χάρις Μανιατοπούλου, επικεφαλής του διοικητικού γραφείου πωλήσεων Πάτρας)

«Πελοπόννησος» και INTERAMERICAN συμπράττουν για 6η χρονιά στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης

Μια εντυπωσιακή κινητοποίηση ενεργών πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων-χορηγών, που αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό για την Πάτρα και την αχαϊκή κοινωνία ευρύτερα, επαναλαμβάνεται και φέτος, πριν το Πάσχα – όπως συνηθίζεται. Ο εκδοτικός οργανισμός της εφημερίδας «Πελοπόννησος» (και του site pelop.gr) και η INTERAMERICAN ενώνουν πάλι τις δυνάμεις τους και «Όλοι μία αλυσίδα», με κοινωνικούς φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση, οργανώνουν για έκτη χρονιά την Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από 26 έως και 31 Μαρτίου.

Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες κατά την Εβδομάδα, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Λιμένα της Πάτρας, φέτος ανοίγονται στη νοτιοδυτική Ελλάδα βγαίνοντας και έξω από την Πάτρα με ενέργειες στο Αίγιο, τα Καλάβρυτα, την Κάτω Αχαΐα, τον Πύργο, τη Ναύπακτο, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, στη βάση πρωτοβουλιών φορέων κάθε περιοχής.

Οι ενέργειες αφορούν σε συγκέντρωση τροφίμων για να διατεθούν σε άπορους και οικογένειες που πλήττονται από τη φτώχεια, βιβλίων και παιχνιδιών που, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, θα προσφερθούν σε δημοτικά σχολεία, εξωραϊστική αναμόρφωση κοινοχρήστων χώρων (πλατείες και πάρκα) και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα υγείας και πρόληψης.

Για την INTERAMERICAN, η σύμπραξη αυτή σηματοδοτεί το ουσιαστικό ενδιαφέρον της για τις τοπικές κοινωνίες, με πρακτική έκφραση κάλυψης αναγκών και προτεραιοτήτων που περιλαμβάνονται στο  εταιρικό σχέδιο υπευθυνότητας και συνδέονται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που η εταιρεία υποστηρίζει. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των δράσεων, έχει κινητοποιηθεί και το δυναμικό του διοικητικού γραφείου πωλήσεων Πάτρας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*