Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα με αυτόνομα αυτοκίνητα προκαλεί και τις ασφαλιστικές 

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα αποτελούν ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ο τρόπος αποζημίωσης και οι αλλαγές που θα επιφέρουν στην ασφάλιση είναι θέματα στην καθημερινή ατζέντα των ασφαλιστικών διεθνώς.  Το πρώτο πρόβλημα εκδηλώθηκε δυστυχώς με ένα τραγικό δυστύχημα στις ΗΠΑ.

Το πρώτο θανάσιμο ατύχημα που εμπλέκει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σημειώθηκε από αυτόνομο αυτοκίνητο της UBER.

Η Uber ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταματά τις δοκιμές όλων των οχημάτων με αυτόνομη τεχνολογία σε δημόσιους δρόμους στο Πίτσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο και την ευρύτερη περιοχή του Φοίνιξ. “Οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια του θύματος”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. “Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις τοπικές αρχές στην έρευνα του περιστατικού αυτού”.

Σημειώνεται ότι εταιρείες, όπως η Alphabet Inc., η General Motors Co., η Uber και η Baidu Inc. επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων, διότι αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την αυτοκινητοβιομηχανία, τις μεταφορές γενικότερα και τον τρόπο λειτουργίας των πόλεων. Ένας αναλυτής εκτιμά ότι η μονάδα Waymo της Alphabet αξίζει τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια δολάρια.Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο θάνατος στο Τέμπε θα μπορούσε να επιβραδύνει τις δοκιμές και να υπονομεύσει την αισιοδοξία των εταιρειών.

Nικ. Σακ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*