H EEAE για την αναβολή εφαρμογής της οδηγίας IDD

H Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος ενημερώνει μέλη της ότι, σύμφωνα με ενημερωτικό Δελτίο Τύπου που έλαβε από τον Bipar, τον ευρωπαϊκό οργανισμό που εκπροσωπεί τους ασφαλιστικούς πράκτορες, μεσίτες και χρηματοοικονομικούς διαμεσολαβητές, στις 14/03/2018 υπογράφηκε και επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η αναβολή της ενσωμάτωσης σε εθνικό επίπεδο της Οδηγίας 2016/97 IDD Περί Ασφαλιστικής Διανομής, έως και την 1η Ιουλίου 2018 και η ημερομηνία εφαρμογής της έως την 1η Οκτωβρίου 2018.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απολύτως αναγκαία προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν οι σχετικές προσαρμογές στις νέες διαδικασίες που απαιτούνται, για την εφαρμογή της από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς πανευρωπαϊκά.

Το κείμενο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καθυστέρηση της IDD αναμένεται να δημοσιευθεί στο επίσημο site τους στις 19/03/2018.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ημερομηνία ενσωμάτωσης της Οδηγίας είχε οριστεί για τις 23 Φεβρουαρίου 2018. Για τον λόγο αυτό και για να μη δημιουργηθεί νομικό κενό, η απόφαση της 19/03/2018 θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 23 Φεβρουαρίου 2018.

«Εκφράζουμε την βεβαιότητα, όσον αφορά την εθνική μας Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΕΕ, «ότι μόλις ολοκληρώσει το έργο της και πριν το σχέδιο τεθεί σε δημόσια διαβούλευση θα δώσει τον χρόνο και την δυνατότητα για ενημέρωση και μελέτη στους θεσμικούς φορείς».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*